Aktivfest 2006

23. september 2006

Aktivfest i ASF-Dansk Folkehjælp Grenaa afdeling lørdag d. 23. september 2006.
Vi mødtes 12 mennesker på Fritidscenter Enslevgård kl. 10.15. Vi mødte som sædvanlig op til en overraskende dag, da vi ikke vidste hvad vi skulle lave, kun at vi skulle være forberedte på at være udendørs det meste af dagen. Vi fordelte os i 3 biler, og begav os ud på Djursland i spændt forventning om, hvor vi ville ende.

Første stop gjorde vi ved Flyvestation Tirstrup. Her løber der i ugen efter en stor international øvelse af stablen. Det er første gang den bliver afholdt i Danmark. Her var der opstillet en lejr, nøjagtig ligesom den ville have været opstillet, hvis den havde været sat op i Irak eller Afghanistan.

I kraft af vores samariterbaggrund, havde vi selvfølgelig primært fokus på sanitetsafdelingen. Hvad var det for noget materiel de havde med? Hvor meget kunne de? Hvilken uddannelse havde de? Personalet gav os en rundvisning, og fortalte beredvilligt, om deres muligheder og begrænsninger. Det var en helt nystartet deling, og de havde ikke endnu modtaget alt deres materiel. Således var der i sygeteltet opstillet feltsenge, og ikke plejesenge, som det var planen.

sygetelt01

Feltsengene i sygeteltet, skal erstattes med plejesenge

Det var ret imponerende, at se, hvad en behandlingsstue i en varecontainer, kunne præstere. Den lever i store træk op til en behandlerstue på vores lokale skadestue.
Ved siden af var der containere med depot og vaskemaskiner, tørretumblere og autoklave – her var den rigtige, ganske vist heller ikke kommet endnu, men man måtte klare sig med en mere primitiv model, med en gasbrænder og vand.
Der var også en badecontainer, med 2 toiletter og baderum, samt bækkenkoger. Af hensyn til smittefaren, var det ene toilet og baderum forbeholdt de, som havde hurtig mave, så de ikke skulle smitte andre.

ambulance01

Flyvevåbnets ambulance

Der var 2 firehjulstrukne ambulancer, og her skulle man også have en bæltetrukket. Ambulancerne lignede meget de som vi kender fra Falck, både af udseende og indholdsmæssigt.

ambulance02

Flyvevåbnets ambulance indeni

Personalets sovetelte var selvfølgelig lige overfor, så de hurtigt kunne komme op, og træde i funktion, hvis det blev nødvendigt.
Disse var med feltsenge, og myggenet, hvilket var meget nødvendigt i Tirstrup på dette tidspunkt. Efter rundvisningen, fik vi serveret en kop kaffe/the og en småkage, mens vi fik gennemgået de forskellige uddannelser, som delingens personale havde gennemgået. Der var mange forskellige uddannelser, af forskellig varighed, og med forskellige kompetencer.

Et rigtig spændende og givende indslag, som vi måske aldrig får lejlighed til at se igen.

Derfra fortsatte vi til Skandinavisk Dyrepark, hvortil vi havde fået sponseret 10 fribilletter. Vi startede med at indtage den medbragte frokost, sandwich, sodavand og kaffe.
Herefter så vi verdens største og bedste bjørne- og isbjørneanlæg.

Isbjørn i Scandinavisk Dyrepark

Isbjørn i Scandinavisk Dyrepark

Isbjørneanlægget er på 26.000 kvadratmeter, og der produceres dagligt 5 tons is. Landskabet er bygget op med en stor sø, træstammer, sten og græsarealer. Der er 4 isbjørne i anlægget, og under fodringen fortæller dyrepasserne engageret og levende om de store dyr, og deres liv i parken. Anlægget er opbygget, så alle tilskuere kan både se og høre, hvad der foregår.

Bjørne i Scandinavisk Dyrepark

Bjørne i Scandinavisk Dyrepark

Ud over bjørne og isbjørne, er der bl.a. ræve, ulve, krondyr, elge, vildsvin og rensdyr. I hvert fald et sted, som er et besøg værd, også mere end en gang.

Polarræve i Scandinavisk Dyrepark

Polarræve i Scandinavisk Dyrepark

Så satte vi kursen tilbage til Fritidscenter Enslevgård, hvor nogle skulle have en middagssøvn, efter natarbejde, andre skulle blot hvile, for at holde ud resten af dagen, mens nogen gik i gang med at tilberede aftensmaden. Jan og Karen var egentlig kørt i forvejen for at starte på den, men blev opholdt af en dame, som var væltet på cykel, og havde brug for førstehjælp og et skadestuebesøg, så vi andre måtte starte på at tilberede maden. Til spisning kom 4 samaritter mere, som p.g.a. ferie og arbejde ikke havde haft mulighed for at deltage i første del. Vi fik spist flæskestegen og isen, hvorefter vi hyggede os med kaffen og resten af rødvinen, til vi alle var trætte og efter en oprydning begav os hjem.

En rigtig god aktivfest, som faldt i alles smag, og med nogle oplevelser vi ikke lige får en anden gang, og når det så kan nydes sammen med ”samariterfamilien” kan det jo kun blive vellykket.

 

Kontaktadresse

 

Vagtfordeler:
299 199 64

Genbrugsbutik:
30 38 66 84

Kasserer:
29 91 48 44

CVR:
3084 2677

Medlemsområdet

Er du medlem, kan du logge ind på medlemsområdet her.

Medlemsnr.
Nøgle

Tilmelding til nyhedsbrev

Navn
Email

 

Gå til nyhedsbrevsarkivet

© 2019 Dansk Folkehjælp