Lejr for Socialt udsatte børn – unge i Hvalsø.

26. juni 2008

Lørdag i uge 30 kl. 8,50 rejste jeg til Sjælland, hvor jeg skulle hjælpe på en lejr for socialt udsatte børn. Jeg vidste ikke meget om det, da jeg tog af sted, men det kom jeg til.

hvalsoe_1

Da jeg kom til sjælland, blev jeg hentet og kørt hen til den hytte, jeg skulle være i den næste uge. Rejsen der over var noget af en tur, fordi jeg hele tiden tænkte på, hvad jeg skulle, og hvad det var for nogle børn, jeg skulle være sammen med.

Jeg ankom og mødte de andre hjælper, de er rigtig søde, vi var i alt 7 hjælpere. De andre hedder Kirsten, Camilla, Jakob, Klaus, Kathe og Ann. Vi var kun hjælperne fra lørdag til søndag, for alle børnene kom først søndag middag, de er alle sammen rigtig søde.

Søndag gik med at lære hinanden at kende. Det gjorde vi ved at være opdelt i grupper, hvor vi skulle finde et navn til vores gruppe, og så ellers hygge os.

Mandag kl. ti tog vi i Bonbon land, hvilket var rigtig hyggeligt. Børnene syntes det var super fedt, at de kunne få lov at prøve alt det de ville, og så gik vi voksne bare med, hvis de gerne ville have det. Men det første problem opstod mandag da Kathe og jeg på et tidspunkt manglede to drenge. Vi fandt dog hinanden igen efter et kvarter.

hvalsoe_2

Tirsdag lå jeg og slappede af det meste af dagen, da jeg havde brækket min lilletå mandag, men det er jo ikke noget nyt med mig. De andre var på skattejagt om formiddagen, og om eftermiddagen lave vi opsamling på vores skattejagt, samt havde hygge tid, hvor vi spillede kort- og boldspil.

Onsdag formiddag havde vi fodbold turnering, som mit hold vandt stort, ved at vinde alle vore kampe. Om eftermiddagen var vi i Køge svømmehal, hvor vi alle sammen fik brugt en masse krudt. Da vi blev afhentet ved svømmehallen tog vi på Mc Donalds og spiste. Det var en masse trætte børn, vi kom hjem med, og de gik frivilligt i seng.

Torsdag skulle vi lave lagkage løb. Det var noget jeg aldrig havde prøvet før, men det var vildt sjovt. De voksne på holdet blev sat på en stol med bind for øjne og et fad på benene. Så skulle man lave den flotteste lagkage, uden snak. Om eftermiddagen skulle vi lave pynt til den fest, vi skulle have om aften, det var rigtig hyggeligt. Om aften havde vi fest, hvor hvert hold skulle lave noget underholdning. Der var meget forskelligt, lige fra ledere der var ude og køre på motorcykel til limbodans.

hvalsoe_3

Fredag startede med en brætspil turnering, og om eftermiddagen gik vi knap to km ud til en sø, som vi bade i. Det var rigtig hyggeligt.

Lørdag var store grædedag for alle. Vi skulle rejse hjem lørdag, og jeg har aldrig set så mange grædende mennesker før. Jeg skulle med en bus til Lolland og sætte børn af der: det var en hyggelig tur. Jeg nåede selv hjem kl. 21.30.

Jeg kan kun sige en ting om ugen: det var hårdt, hyggeligt og lærerigt. Jeg kan anbefale andre at prøve en gang at tage med på en lejr.

hvalsoe_4

skrevet af: Marie Nielsen

 

Kontaktadresse

 

Vagtfordeler:
299 199 64

Genbrugsbutik:
30 38 66 84

Kasserer:
29 91 48 44

CVR:
3084 2677

Medlemsområdet

Er du medlem, kan du logge ind på medlemsområdet her.

Medlemsnr.
Nøgle

Tilmelding til nyhedsbrev

Navn
Email

 

Gå til nyhedsbrevsarkivet

© 2019 Dansk Folkehjælp