Årets Folkehjælper

D. 27 november 2019

Max Brockdorff Torndahl SuperBrugsen Dianalund, blev kåret som Årets Folkehjælper i 2019. Dette for deres fantastiske hjælp ifbm. Julehjælp, Lerbjerg lejren og Seniornet.

 

D. 25 september 2014

I forbindelse med afdelingens sommerlejr i år på Lerbjergcentret for fysisk- og/eller psykisk handicappede børn og unge meddelte vores ”køkkenchef” gennem mange år at hun nu måtte stoppe.

Vi spurgte derfor – nærmest som en joke – Lasse og Jette, som er forpagtere af Sportscafeteriet ved Merløse Fritidscenter om de ikke kunne tænke sig at lave middagene for os i uge 28 for ca. 30 mennesker, enten som diner transportable eller i køkkenet på lejren.

Efter kort betænkningstid sagde de ja, de ville godt levere os middagen efter vore ønsker og madplan i den uge, og vi bad derfor om et godt tilbud under hensyn til, at vi selv havde ønsker til måltiderne hver dag.

Efter at have regnet på det blev prisen:

Det skal I ikke betale noget for, det går til et godt formål”.

Det var en kæmpe hjælp for os – både økonomisk og praktisk – hver dag at få leveret virkeligt lækre måltider, og på børnenes vegne skal i have en stor tak.

I Dansk Folkehjælp har vi mulighed for at påskønne en særlig indsats i det frivillige sociale arbejde i form af en udnævnelse til ÅRETS FOLKEHJÆLPER,

og vi fandt det helt naturligt at bede Jette og Lasse om at modtage denne beskedne tak for indsatsen i form af et diplom og et maleri, som er udført specielt til dette formål.

 

 

På frivillig dagen d. 30 September 2011, har Dansk Folkehjælp Midt- og Vestsjælland kåret de frivillige på Hospicegården i Dianalund.

Begrundelsen for vores valg af ”Årets Folkehjælper” er:

De frivillige på Hospicegården Filadelfia modtager prisen som ”Årets Folkehjælper” 2011 for på hver deres egen måde at have bidraget til at skabe en så rar, hyggelig og hjemlig atmosfære som muligt for beboerne på Hospicegården i den sidste del af livet, samt at hjælpe de pårørende gennem en ofte meget svær tid.

Den opgave løser de frivillige med stort engagement og indlevelse i beboernes og de pårørendes situation på mange måder, musik og sang, hjælp ved måltider, kaffeborde med hjemmebag, indkøb for beboerne, en tur rundt i Hospicegårdens parkområde, højtlæsning af bøger og aviser, samtaler med både beboere og pårørende eller som en, man bare kan holde i hånden.

Det kan også for de frivillige være en svær opgave at påtage sig, men de løser den på en måde, som fortjener en påskønnelse, og den vil vi godt give jer i form af prisen som ”Årets Folkehjælper”.

Prisen består af et diplom som ”Årets Folkehjælper” samt et kunstværk af billedkunstneren Søren Parmo, som har skabt dette billede specielt til denne lejlighed.

 

Årets Folkehjælper 2008: Esther Jørgensen

Esther Jørgensen, Helge Christensen.

Som noget nyt har vi besluttet i år at udnævne en lokal ”Årets Folkehjælper”.

Det kan være en person, en forening eller noget helt tredje, som i tilslutning til ASF-Dansk Folkehjælps formål yder en særlig personlig, uegennyttig indsats for andre.

Prisen i år er et diplom samt et maleri af den danske kunstner Søren Parmo.

Billedet har den meget sigende titel:  ”Farver og balance, vi har alle en chance”

Vi har i afdelingen besluttet, at denne hædersbevisning i år skal gå til en som i ca. 20 år har ydet en utrolig stor og trofast indsats på det sociale område.

Et citat fra Søren Parmo er ”Jeg vil hellere være ung og feteret end gammel og irriteret” og det citat passet glimrende til årets prisvinder.

Hun har gennem årene været vores trofaste og højt værdsatte madmor på vores årlige sommerlejr for handicappede børn, og så hun oven i købet både sidste år og i år tilbudt at hjælpe ved afviklingen af ferieopholdene i Middelfart