Har du lyst til at være frivillig på Danmarks Indsamling 2019?

Danmarks Indsamling 2019 sætter fokus på den kæmpe forskel, danskernes støtte gør, og du kan, som frivillig i call centeret, være med til at besvare opkald, og tage godt imod de mange beløb, der bliver ringet ind af den danske befolkning.

Med 12 projekter i 12 lande på tre kontinenter sætter Danmarks Indsamling 2019 fokus på de piger rundt om i verden, som har brug for vores hjælp. Vi gør det, fordi tryghed er en børneret. Fordi alle piger har ret til at bestemme over deres egen krop. Fordi lægehjælp redder liv. Fordi uddannelse skaber handlekraft. Og fordi vi ved, at en investering i en pige løfter hele hendes familie og det samfund, hun er en del af.
 

Frivillig i call center

Danmarks Indsamling har i år brug for din frivillige indsats i call centeret i Aarhus. Vær med til at besvare opkald, og tage godt imod de mange beløb, der bliver ringet ind af den danske befolkning.

Vi arbejder lige nu på detaljerne omkring arrangementet, men der vil selvfølgelig blive sørget godt for jer i løbet af aftenen med forfriskninger. Transport og eventuel overnatning er for egen regning.

Hvornår: Lørdag d. 2. februar i tidsrummet 18:00-24:00

Hvor: TDC Call Center, Sletvej 30, Tranbjerg ved Aarhus
 

Tilmelding som frivillig

Vi håber meget, at du vil tilmelde dig som frivillig i call centeret ved at indsende os dine kontaktoplysninger. Frist for tilmelding er den 21. januar 2019. Du tilmelder dig via dette link: https://www.folkehjaelp.dk/stoet-os/danmarksindsamlingen-frivillig-call-center/

Vi glæder os til en fantastisk aften i selskab med en masse engagerede mennesker, og ser frem til at indsamle et stort beløb, som kan gøre en langsigtet og livsvigtig forskel. Det håber vi, at du vil være med til. Skulle du have spørgsmål er du velkommen til at kontakte Simon Kusk Holmskh@folkehjaelp.dk
 

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Har du lyst til at være frivillig på Danmarks Indsamling 2019?

Godt Nytår

Dansk Folkehjælp Aarhus, vil gerne ønske dig et godt nytår

Hvis du ikke allerede har fået det gjort! Så er tiden kommet til, at betale det årlige kontingent for dit medlemskab hos Dansk Folkehjælp. Vi vil bede dig indbetale 150,00 kr. på kontoen: reg.nr. 5381 konto.nr. 0311978. Husk at oplyse dit fulde navn ved indbetalingen via netbanken.

Det er også muligt at betale på MobilePay nr. 93813

Vi vil opfordre dig til, at lave dette til en fast årlig betaling 20. Januar hvert år, som er sidste indbetalingsdag. Dette vil lette arbejdet for lokalafdelingen.

Vi er ikke sikker på at vi når ud til alle medlemmer via mail, derfor sender vi også kontingentopkrævning på SMS. Vi vil ikke sende andet ud på SMS, så husk du kan følge os på Facebook: dansk folkehjælp aarhus cvr-nr. 34658056 eller på hjemmesiden http://afdeling.folkehjaelp.dk/aarhus/.

Vi afskaffe åbent hus på faste dage i måneden, og laver nogle temadage og undervisningsdage i stedet for.

Der bliver generalforsamling tirsdag d. 12 marts kl. 19.00 i Frivilligcenterets sal.

Hvis du mod forventning ikke ønsker at være medlem mere, vil det være en stor hjælp, hvis du vil fortælle os det.

Rigtig godt nytår

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Godt Nytår

Julehjælp fik smilet frem på 176 familier i smilets by

I dag kom julemanden til Brabrand i form af, at Dansk Folkehjælp atter delte julehjælp ud til udsatte borger fra Aarhus i HKs Østjyllands lokaler.

“Dansk Folkehjælp  Aarhus kunne i år dele julehjælp ud til 176 familier til en værdig af 264.000 kr. hvilket er rekord, sidste år fik 146 familier julehjælp fra Dansk Folkehjælp Aarhus, så det er et resultat vi er meget stolte over” udtaler formand for Dansk Folkehjælp Aarhus Carl-August Paulsen.

“I år kom rådmand Kristian Wurtz forbi og for at give en hånd med ved uddelingen, vi har glædet os til at vise ham, hvordan vi håndterer at dele julehjælp ud til så mange mennesker på en effektiv og værdig måde, det er immervæk 528 bæreposer, 1056 gavekort, 176, julehilsner og ca. 300 julegaver, som bliver uddelt fra kl. 16.00 til 19.00.” Udtaler Carl-August Paulsen 

MF. Jens Joel kom direkte fra Christiansborg for at give en hånd med. Jens har også været på Strøget og for at samle ind til julehjælpen med Dansk Folkehjælp.

Som noget nyt i år har samtlige Viby Skoles 6-9 klasser samlet ind til Dansk Folkehjælps  julehjælp. Det var ikke kontanter, som blev samlet ind, derimod var det julegaver.

Eleverne har set, om der ikke skulle gemme sig noget legetøj hjemme i værelset, som ikke længere bliver brugt, men kan komme et andet barn tilgode.

Efter fællessang i mandags afleverede eleverne deres legetøj på skolen, derefter fortalte formand for Dansk Folkehjælp Aarhus Carl-August Paulsen eleverne om julehjælpen.

Det var Astrid Kvist Jensen, som er lærer på  Viby skolen, der fik ideen til legetøjs indsamlingen efter inspiration fra Hedensted.

Søndag d. 16. december samlede Esther Hvolby ind til Julehjælpen. Indsamlingen bestod af et 2 timers træningsevent, hvor Esther sørgede for julehygge, sjove konkurrencer og ikke mindst sved på panden hos de fremmødte. På 2 timer lykkedes det Esther at indsamle 3035,5 kr. 

Udgivet i Julehjaelp | Comments Off on Julehjælp fik smilet frem på 176 familier i smilets by

Viby skole samler ind til udsatte børn

I år samler samtlige Viby Skoles 6-9 klasser ind til Dansk Folkehjælp ind julehjælp. Det er ikke kontanter, som bliver samlet ind, derimod er det julegaver.

Eleverne har set, om der ikke skulle gemme sig noget legetøj hjemme i værelset, som ikke længere bliver brugt, men kan komme et andet barn tilgode.

Efter fællessang afleverede eleverne deres legetøj på skolen, derefter fortalte formand for Dansk Folkehjælp Aarhus Carl-August Paulsen eleverne om julehjælpen.

Gaver vil blive delt ud med Dansk Folkehjælps julehjælp fredag d. 21 december.

Det er Astrid Kvist Jensen, som er lærer på  Viby skolen, der fik ideen til legetøjs samlingen efter inspiration fra Hedensted, hvorefter hun kontaktet Dansk Folkehjælp for at starte et lignende projekt op i Aarhus.

 

 

Udgivet i Julehjaelp | Tagget , | Comments Off on Viby skole samler ind til udsatte børn

Hent et juletræ

I år kan alle medlemmer af FamilieNet og modtager af julehjælpen få et gratis juletræ, alt i skal gøre er at sende en sms til dette nummer42595801, og bare skrive dit navn, og du gerne vil have et juletræ. Der er et begrænset parti, så det er dem som kommer først der får et juletræ.

Træerne vil blive delt ud Lørdag d. 15/12 ved  DUI-LEG og Virke Aarhus Nordborggade 1 kld. 8000 Aarhus fra 10 til 17.

Vi vil udover det, tilbyde kaffe, saft mm.

Det er DUI-LEG og Virke Aarhus, Easy WI-FI, City flyttetransport og EK Multiservice, som er vært ved arrangementet og sponsor for juletræerne. 

Vigtigt: Sidste frist for at søge om juletræet er onsdag d. 12 december.

Udgivet i Julehjaelp | Comments Off on Hent et juletræ

For 12. år i træk uddeler Dansk Folkehjælp, i samarbejde med Ekstra Bladet, julehjælp til de fattige familier i Danmark

45.000 forventes at søge julehjælp

Støt på MobilePay 66310

For 12. år i træk uddeler Dansk Folkehjælp, i samarbejde med Ekstra Bladet, julehjælp til de fattige familier i Danmark, som står på bunden af det danske velfærdsamfund. En uge før ansøgningsfristen kan organisationen allerede nu se frem til den største udfordring nogensinde.

I flere år har Dansk Folkehjælp, i samarbejde med Ekstra Bladet, hjulpet danskere, der ikke har råd til at holde jul for deres børn. Nu meddeler organisationen godt en uge før udløb på ansøgningsfristen om julehjælp, at der forventes en stigning i antallet af julehjælpsansøgere, og at denne ser ud til at være 10 procent større end året forinden. Med andre ord, så står organisationen med den hidtil største julehjælps-udfordring nogensinde.

På trods af, at det går godt for dansk økonomi, så har det tilsyneladende ikke en afsmittende effekt på de børnefamilier, som står på bunden af det danske velfærdssamfund.

Dansk Folkehjælp har fået langt bedre indsigt i familiernes udfordringer og afsavn, når de søger om julehjælp. Som noget helt nyt kan man se udviklingen gennem de sidste tre år i et statistikmodul, som organisationen har udviklet. Her er det muligt at lave udtræk både på spørgsmål omkring demografi samt afsavnsspørgsmål både landsdækkende, regionalt og kommunalt.

Se Dansk Folkehjælps statistikmodul for Julehjælpen her. 

Stigning i fattige familier og børn

Med de seneste data er antallet af fattige børn i Danmark oppe på knap 44.000 børn, viser en frisk analyse fra AE-Rådet. 44.000 fattige børn er et meget højt antal, som ligger på linje med antallet af fattige børn i 2009, hvor de gamle fattigdomsydelser stadig var gældende, og hvor finanskrisen for alvor ramte det danske samfund.

Da man tidligere afskaffede fattigdomsydelserne tilbage i 2012, bidrog det til en reduktion i antallet af fattige børn, og indtil 2015 så det faktisk ud til, at kurven var knækket for antallet af fattige børn. Men kontanthjælpsloftet og de nye fattigdomsydelser, som er indført de seneste år, har imidlertid spoleret den udvikling, så fattigdommen i Danmark nu igen er oppe på højeste niveau.

Generalsekretær Klaus Nørlem er ikke overrasket over at se en stigning i antallet af ansøgninger til organisationens julehjælp: ”Det rammer – desværre – indenfor vores forventninger. Fattigdommen i Danmark stiger og er derfor helt i tråd med den analyse som AE-Rådet har udsendt, dette på trods af en rekordlav ledighed og økonomisk vækst. Der er en stor gruppe mennesker og familier i Danmark, som ikke er med, selvom det går bedre for Danmark. Vi har oplevet en stigning både i antallet af henvendelser til julehjælp, ligesom vi oplever flere ansøgere, som opfylder de ansøgningskriterier, som Dansk Folkehjælp arbejder med. Det understreger desværre, at fattigdom blandt børnefamilier bare bliver ved med at stige, og det betyder desværre, at vi igen i år sætter endnu en rekord. Vi håber derfor, at rigtig mange virksomheder og private vil støtte op om vores julehjælp til netop disse familier”, slutter Klaus Nørlem

Udgivet i Julehjaelp | Comments Off on For 12. år i træk uddeler Dansk Folkehjælp, i samarbejde med Ekstra Bladet, julehjælp til de fattige familier i Danmark

Betaling af kontingent

Tiden er kommet til, at betale det årlige kontingent for dit medlemskab hos Dansk Folkehjælp. Vi vil bede dig indbetale 150,00 kr. på kontoen: reg.nr. 5381 konto.nr. 0311978. Husk at oplyse dit fulde navn ved indbetalingen via netbanken.

Det er også muligt at betale på MobilePay nr. 93813

Vi vil opfordre dig til, at lave dette til en fast årlig betaling 20. Januar hvert år, som er sidste indbetalingsdag. Dette vil lette arbejdet for lokalafdelingen.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Betaling af kontingent

Frivilligefest

2018 går på hæld, hvilket også betyder at Aarhus’ tid som Europæisk Frivillighovedstad er ved at have nået sin ende.
Dette skal selvfølgelig ikke gå ubemærket hen og afslutningen markeres
onsdag d. 5. december.

Dagen består dels af en afsluttende konference kl. 8 – 15 og efterfølgende et brag af en frivilligfest kl. 15-21.

Konferencen er for alle foreninger, organisationer, fællesskab, politikere, medarbejdere, ledere, forskere og borgere der er interesseret i at gøre noget aktivt i samarbejdet på tværs af civilsamfundet og den offentlige sektor. Konferencen består af inspirerende oplæg, videns – og erfaringsdeling, netværk, workshops mm. ud fra de fire fokusområder Frivillighovedstaden har arbejdet med.
Tilmeld: https://visitaarhus.nemtilmeld.dk/250/

Når konferencen slutter kl. 15 inviterer rådmand for Kultur og Borgersevice Rabih Azaz-Ahmad, sammen med Spar Nord Fonden, Tivoli Friheden, Aarhus Motion og Europæisk Frivillighovedstad 2018 til Frivilligfest i Tivoli Friheden. Alle frivillige er inviteret. Der er begrænset antal pladser, du kan tilmelde dig og læse mere herunder:
Tilmeld: https://www.aarhusmotion.dk/event/132
Vi håber at så mange af jer vil deltage med de erfaringer I har gjort jer gennem det senese år, og så selvfølgelig slutte det hele af med en brag af en fest. Tilmeldingsfristen for begge begivenheder er d. 30. november.

Udgivet i Events, Nyt fra afdelingen | Comments Off on Frivilligefest

Juleafslutning

Vi holder juleafslutning mandag d. 3. December kl. 19.00 i salen Grønnegade 80, alle frivillige, medlemmer og familie er velkommen, i skal bare tilmelmede Jer til afdelingens mail aarhus@afdeling.folkehjaelp.dk eller på doodle: https://doodle.com/poll/pm5egy963hwkvfgs, der er tilmeldingsfrist 1. December.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Juleafslutning

Stop op og hør om hjertestop

For at overleve et hjertestop uden mén er det yderst vigtigt, at der sættes ind med kvalificeret førstehjælp hurtigst muligt, idet chancen for overlevelse falder med 10% for hvert minut, der går. Derfor sætter Dansk Folkehjælp Aarhus i samarbejde med Hjertestarterdagen fokus på genoplivning ved hjertestop på den international Hjertestarterdag tirsdag 16. oktober.

Du kan møde Dansk Folkehjælp her:

Molslinien overfart: På 4 udvalgte afgange

Vibycenteret: fra kl. 15.30 til kl. 18.00

Der vil være mulighed for at prøve sine kunnen på en dukke ligesom, at man vil kunne få en snak med Dansk Folkehjælps kyndige frivillige på førstehjælpsområdet. 

Når en voksen falder om med hjertestop, skyldes det oftest iltmangel i hjertet som følge af en blodprop i hjertets blodårer. Hjertet begynder at flimre, hjertets pumpefunktionen ophører og blodcirkulationen til hele kroppen stopper. Manglende blodcirkulation giver uoprettelige skader på hjertet og især hjernen i løbet af få minutter, hvis ikke der bliver gjort noget. Derfor er hvert minut livsvigtigt, hvis du står med en person, der har fået pludselig hjertestop. Hvis pårørende eller forbipasserende yder hjertemassage er chancen for overlevelse 3 gang højre end den ellers vil have været. Hvert år får ca. 3.500 personer hjertestop uden for sygehus. Antallet af overlevende er steget fra knap 150 personer i 2002 til over 500 i 2014. En af årsagerne til dette er, at antallet af tilfælde, hvor der ydes hjerte-lungeredning før ambulancens ankomst er steget fra 19 % i 2002 til 66 % i 2014. 

Ifølge Dansk Hjertestopregister sker 72 % af alle hjertestop i eget hjem. Antallet af overlevende for denne målgruppe er kun steget fra 3 % til 7 % over 12 år, hvorimod antallet af overlevende i offentligt rum er steget fra 7 % til 24 %. Selvom antallet af offentlige hjertestartere i det offentlige rum er mangedoblet de seneste år, så er der kun sket en stigning i antallet af tilfælde, hvor der anvendes hjertestarter før ambulanceankomst fra 1,2 % i 2002 til 3,6 % i 2014. Det mener  Dansk Folkehjælp godt kan gøres endnu bedre, derfor er Dansk Folkehjælp på gaden den 16. Oktober for at demonstrerer hjertemassage.”

På Molslinien  vil der også blive sat fokus på Danmark Redder Liv. Dette projekt har Dansk Folkehjælp sat i verden sammen med Region Syddanmark, Region Sjælland og FirstAED.

Formålet med Danmark Redder Liv er, at der ved hjertestop ydes kvalificeret førstehjælp gennem hurtigt udkald i de to Regioner Syddanmark og Sjælland af frivillige førstehjælpere, der guides via udkaldssystem til hændelsesstedet og nærmeste hjertestarter.

Med Danmark Redder Liv får borgere i et lokalområde mulighed for at blive tilkaldt til at yde førstehjælp efter hjertestop. De vil med regionens udkaldssystem kunne tilkaldes fra regionens AMK Vagtcentral og være fremme inden for ganske få minutter.

Der vil ikke blive sat fokus på Danmark redder liv i Aarhus, da Region Midtjylland har valgt at take nej til tilbuddet. I den forbindelse udtaler Dansk Folkehjælp Aarhus Carl-August Paulsen: “Dansk Folkehjælp er meget kede af, at Region Midtjylland har valgt at take nej til at være med i Danmark Redder Liv. Projektet tilbyder for et meget beskedent beløb et godt system til vagtcentralen, uddannelse af frivillige, forsikring, og om nødvendigt mulighed for debriefing.”

Om Hjertestarterdagen:
Den 16. oktober 2018 er det Hjertestarterdag i Danmark og i resten af verden. Initiativet kommer fra EU-Parlamentet og bliver støttet af den internationale organisation ILCOR (International Liaison Committee on Resuscitation). En lang række aktører inden for genoplivning inviterer til gratis arrangementer i hele landet, som sætter fokus på, at danskerne skal lære at redde liv.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Stop op og hør om hjertestop

Stibo Årets Folkehjælper 2018 i Aarhus

For 7 gang uddeler Dansk Folkehjælp Aarhus prisen Årets Folkehjælper. I år går prisen til Stibo A/S. Overrækkelsen finder sted mandag d. 1. Oktober i Stibo`s lokaler. Prisen overrækkes af formand for Dansk Folkhjælp Aarhus Carl-August Paulsen og modtages på vegne af Stibo A/S af økonomidirektør Carsten Christensen.

I forbindelse med tildelinger af Årets Folkehjælper til Stibo A/S udtaler formand for Dansk Folkehjælp Aarhus Carl-August Paulsen: “Vi vil i år gerne tildele prisen Årets Folkehjælper til Stibo A/S, fordi firmaet fra starten har støttet vores julehjælp og  hvert år er hurtig til at støtte op om den, hvilket også virker som en stor motivation for os. I det hele taget har Stibo A/S et stort socialt arrangement i byen og støtter også nogle af de andre sociale foreninger, som vi i Dansk Folkehjælp mener har stor betydning for  Aarhus som f.eks. Aarhus hjælper. Stibo A/S er 100% ejet af den erhvervsdrivende fond, STIBOFONDEN, som bl.a. også støtter sociale og kulturelle aktiviteter i Aarhus-området.

I dag har julehjælpen udviklet sig til mere end bare det at få hjælp til at holde juleaften for sin familie. En del af modtagerne af julehjælpen tager også imod tilbuddet, om at blive en del af FamilieNet, hvor Dansk Folkehjælp bruger julehjælpen til at skabe kontakt til udsatte familier. FamilieNet laver forskellige aktiviter i løbet af året så som udflugter med det formål, at skabe netværk for familierne, da mange af dem har psykiske og sociale udfordringer som f.eks. socialforbi. Så for os i Dansk Folkehjælp er det en stor rejse, som Stibo A/S har været med til at gøre muligt, og som har gjort en kæmpe forskel for mange mennesker.”

Fakta om Årets Folkehjælper:

*Årets Folkehjælper uddeles for 7 år i Aarhus.

*Prisen ”Årets Folkehjælper” tildeles årligt en eller flere personer, et eller flere medlemmer, en afdeling, en forening, en organisation, en virksomhed, et institut, en myndighed eller et medie, der har gjort en særlig indsats for de målgrupper, som Dansk Folkehjælp arbejder til fordel for.

*Prisen Årets Folkehjælper består af et billede af Søren Parmo og et diplom og ikke mindst  æren.

*Prisen er tidligere tildelt HK Østjylland, Frivilligecenter Aarhus,

Joachim Parbo, Damgaard-Jensen, Thomas Bruno Pedersen og Berit Jessen.

*Du kan støtte julehjælpen ved at sættes ind på konto: reg.nr. 5381 konto nr. 0247757. Eller på MobilPay nr. 14252

Fakta om Stibo A/S:

Stibo blev grundlagt i 1794 som et trykkeri, og er i dag en koncern med markedsledende virksomheder inden for:

Redaktionelle- og annonceløsninger for cross-media – og magasinudbydere.

Master Data Management (MDM) løsninger.

Design, udvikling, produktion og distribution af fysisk marketingmateriale.

Derudover ejer Stibo 40% af Inspari og fungerer som sparringspartner i globaliseringen af Business Intelligence virksomheden. Det aktive medejerskab styrker begge virksomheders kompetencer. 

Stibo har datterselskaber i Europa, Nordamerika, Latinamerika, Australien og Asien og er 100% ejet af STIBOFONDEN.

Koncernen beskæftiger mere end 1.200 medarbejdere, der alle arbejder mod det fælles mål; at levere avanceret teknologi, som skaber værdi for deres kunder.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Stibo Årets Folkehjælper 2018 i Aarhus

Dansk Svømmeunion og Trygfonden Kystlivredning er Årets FolkehjælperPrisen for Årets Folkehjælper uddeles for 11. år i træk, og går i år til Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning. De modtager prisen for deres store arbejde med at højne badesikkerheden i Danmark, deres forebyggende arbejde med at undgå badeulykker samt redning af nødstedte badegæster.

I dag blev prisen som Årets Folkehjælper overrakt til en repræsentant fra Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning. Overrækkelsen fandt sted i dag den 29. september 2018 kl. 12.00 på Dansk Folkehjælps årsmøde hos 3F i Vejle.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem udtaler i forbindelse med uddeling af prisen Årets Folkehjælper 2018: I Dansk Folkehjælp er vi optaget af, at vi alle bidrager til at skabe en tryg tilværelse for civilsamfundet. Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning bidrager i høj grad til dette, da de tilbage i 1998 startede samarbejdet om at højne badesikkerheden i Danmark. Det er en indsats, som i dag er et fyrtårn for hvordan vi helt konkret kan lave forebyggende indsatser, som får os alle til at tænke os om, inden vi går i vandet. Samtidigt giver kystlivredningen vished for, at vi får hjælp hvis ulykken indtræffer, der hvor deres livreddere er tilstede. For denne flotte indsats modtager Dansk Svømmeunion og TrygFondens Kystlivredning prisen.

Om sommeren gør Kystlivredningen en stor forskel for de mange tusinde danskere, der søger mod stranden for at nyde det danske badevand.

På de 5.000 kilometers kyststrækning hvor danskerne bader, er 200 livreddere placeret ved de mest populære strande og havnebade for at holde opsyn med de mange badegæster, og i år hvor solen har stået ekstra højt, har livreddernes tilstedeværelse været uundværlig for at forebygge ulykker, oplyse om badesikkerhed og lære danskerne om at have respekt for havet.

Mange badegæster oplever årligt at være tæt på at drukne, når der bades fra de danske kyster. Nye tal viser, at kun 55 pct. voksne og 58 pct. 11-12-årige mener, at de kan svømme mindst 200 meter. Som kystnation, hvor der er tradition for at svømme – både sommer og vinter – er disse tal ikke imponerende.

Samarbejdet mellem Dansk Svømmeunion og TrygFonden startede i 1998 med det formål, at mindske antallet af druknede ved at sætte fokus på badesikkerhed i Danmark.

I dag er kystlivredningstjenesten permanent, og der uddannes hvert år ca. 200 kystlivreddere efter internationale standarder. I år 2000 byggede man de første rød- og hvidstribede livreddertårne, og i 2017 var der placeret 35 tårne på strandene over hele landet. Her står livredderne til livredningstjeneste, opsætter redningskranse og oplyser badegæster om badesikkerhed på en spændende måde.

For at sætte et endnu større fokus på badesikkerhed har kystlivredningen lanceret en app, hvor særligt de små gennem spil og sjove quizzer kan blive klogere på at redde liv.

I 2017 udførte kystlivredningen 51.763 indsatser, hvoraf 13 betegnes som livreddende. For dette store arbejde modtager Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning prisen som Årets Folkehjælper 2018.

Om Årets Folkehjælper

Prisen Årets Folkehjælper uddeles én gang om året til en privatperson(er), forening, organisation, virksomhed, institut, myndighed eller medie, der har gjort en særlig indsats med relation til Dansk Folkehjælps formål. Ud over titlen og æren modtager Årets Folkehjælper en kunstgenstand og et diplom som symbolsk tak for den særlige indsats. Kunstgenstanden har en værdi af 11.000 kr.

I forbindelse med kåringen lægges der vægt på uegennyttige initiativer, at skabe opmærksomhed om, indsigt i og forståelse for globale forhold, fakta-baseret information til offentligheden om danske humanitærindsatser og udviklingsbistand, og at prismodtageren bidrager til en større frivillig indsats.

Netop disse områder opfylder Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning, hvorfor de modtager prisen som Årets Folkehjælper 2018.

Udgivet i Beretninger | Comments Off on Dansk Svømmeunion og Trygfonden Kystlivredning er Årets Folkehjælper

Vagter 2019

 • lørdag d. 9. februar: Aarhus åben Brydestævne Åbyhallen 8.00-20.00
 • lørdag d. 16 marts: Hockey stævne i Horsens kl. 10..00-16.30
 • søndag d. 17 marts: Hockey stævne i Horsens kl. 8..00-16.00
 • onsdag d. 1. maj: 1 maj Havnefronten Aarhus kl. 12.00-17.30
 • lørdag d. 18. maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 7.00-18.00
 • søndag d. 19. maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 7.00-18.00
 • fredag d. 24. maj: Sidste skoledag Botanisk have kl. 11.00-17.30
 • søndag d. 26. maj: Motocross Solbjergbanen Morsø kl. 8.00-18.00
 • torsdag d. 30. maj: Kræmmermarked Tangkrogen kl. 9.00-18.00
 • fredag d. 31. maj: Kræmmermarked Tangkrogen kl. 9.00-01.30
 • lørdag d. 1. juni: Kræmmermarked Tangkrogen kl.9.00-01.30
 • søndag d. 2juni: Kræmmermarked Tangkrogen kl.9.00-18.00
 • søndag d. 18. august: Motocross Solbjergbanen Morsø kl. 8.00-18.00
 • lørdag d. 31. august: fyrværkerifestival.dk (musik med div. Danske musiknavne) Viborg 11.00-02.00
 • lørdag d. 7. september: Heste og kræmmermarked i Hammel kl. 8.00-17.00
 • søndag d. 8. september: Heste og kræmmermarked i Hammel kl.8.00-17.00
 • søndag d. 21. september: Motocross Solbjergbanen Morsø kl. 8.00-18.00
Udgivet i Vagtkalender | Comments Off on Vagter 2019

nyhedsbrev

kære medlemmer

Så er vi atter klar med lidt nyt fra afdelingen

Nyhedsbrev

Dette bliver forlødigt det sidste nyhedsbrev fra afdeling, der bliver sendt rundt, hvilket skyldes de nye regler omkring håndtering af persondata. Vi håber at finde en løsning på sigt, hvor vi kan sende nyhedsbrev ud inden for lovens rammer, uden det bliver for krævende af os. Fremover kan du følge os på

Hjemmesiden: http://afdeling.folkehjaelp.dk/aarhus/

Facebook: https://www.facebook.com/DanskFolkehjaelpAarhus/

Vagter   

Vi har netop været til Royal Run, en rigtig spændende vagt uden de store skader.

I den nærmeste fremtid kommer der rigtigt mange spændende vagter. Her er en oversigt:

 • fredag d. 25 maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 13.00-17.00
 • lørdag d. 26 maj Motocross Grimhøj 8.00-16.00
 • lørdag d. 26 maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 7.00-18.00
 • søndag d. 27 maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 7.00-18.00
 • fredag d. 1 juni: Sidste skoledag Botanisk have kl. 11.00-17.30
 • lørdag d. 2 juni: Vestergadefesten kl.8.00-0.30
 • søndag d. 3 juni: BMX i Skanderborg 8.00-15.00
 • søndag d. 3 juni: motocross Solbjergbanen Morsø kl. 8.00-18.00
 • lørdag d. 9 juni: junirock i hammel 10.00.02.00
 • tirsdag d. 12 juni: Skole OL Ceres park Aarhus kl. 700-15.00
 • onsdag d. 13 juni Skole OL Ceres park Aarhus kl. 7.00-15.00
 • torsdag d. 14juni: Skole OL Ceres park Aarhus kl. 7.00-15.00
 • fredag d. 15 juni: Skole OL Ceres park Aarhus kl..7.00-15.00
 • søndag d. 17 juni: motocross Solbjergbanen Morsø kl. 8.00-18.00
 • søndag d. 1 juli: motocross Solbjergbanen Morsø kl. 8.00-18.00
 • lørdag d. 7 juli: Hyggebold (fodboldstævne) Højbjerg kl. 9.00-17.30
 • lørdag d. 25 august: fyrværkerifestival.dk (musik med div. Danske musiknavne) Viborg 11.00-02.00
 • lørdag d. 1 september: Heste og kræmmermarked i Hammel kl. 8.00-17.00
 • søndag d. 2 september: Heste og kræmmermarked i Hammel kl.8.00-17.00
 • lørdag d. 22 september Motocross Grimhøj 8.00-16.00

Vi beklager den sene udsendelse af tilmeldingen til vagterne på Doodle, vagtfordeleren arbejder på at stramme op

Ferieophold 

Dansk Folkehjælp Aarhus, skal have 34 familier på ferieophold i Fenøsund i Middelfart. et af de mest populære feriesteder, læs om stedet her: https://midti.dk/

Ferieopholdet finder sted fra lørdag til lørdag i uge 30, altså afgang lørdag 21. Juli og hjemkomst lørdag d. 28 juli.

Vi mangler stadig et par frivillige til opholdet, så send en mail til mig, hvis du vil med på et fantastisk ferieophold med alt betalt. Det er vores ungdomsafdeling, som står for opholdet, så du skal være under 30 år.

Butik og Guldkorn på godsbannen

På torsdag d. 24. maj fra 13.00 til 18 er der Guldkorn på Godsbanen, hvor vores genbrugsbutik er med, sammen med mere end 60 andre foreninger fra det socialeområde i Aarhus.

Du kan læse programmet for Guldkorn på Godsbanen her: https://frivillighovedstad.dk/media/9150/flyer-til-frivilligmarked.pdf.

Kontingent

Der er stadig nogle, som mangler at betale kontingent, vi vil i den nærmeste fremtid gennemgå betalingerne, og slette dem som ikke har betalt kontingent. Hvis du ikke har fået betalt og stadig vil være medlem, vil det være en god ide at få det gjort indenfor de næste 14 dage.

De bedste hilsner
Dansk Folkehjælp Aarhus
V/ Formand Carl-August Paulsen
Tlf. 24212464
E-mail:aarhus@afdeling.folkehjaelp
Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on nyhedsbrev

FamilieNet/ Ferielejr

Er du mellem 18 og 30 år, og vil du være med til at gøre en forskel for socialt udsatte familier – så er det dig vi mangler. 

FamilieNET er et tilbud for enlige forsørgere, hvor de og deres børn kan få nogle oplevelser, som de ellers ikke ville have mulighed for. Vi har en årlig ferie i DanLand, som foregår en uge i sommerferien. Derudover består FamilieNET af flere arrangementer, hvor der sættes fokus på, at skabe relationer mellem de deltagende familier​– Vi har eksempelvis tidligere været i Lego House, Lalandia og Leos Legeland. 

Som frivillig på FamilieNET bliver du en del af et ungt hold af frivillige. Du får mulighed for, at komme tæt på familierne, og være med til, at give dem nogle gode oplevelser. Ligeså vel får du også selv en masse gode oplevelser. Det er en sjov og samtidig rigtig spændende måde at være frivillig på. 

Vi forventer at du: 

     Er mellem 18 og 30 år

     Er ansvarsbevidst

     Er smilende og udadvendt

     Har lyst til at være en del af et ungt team

     Er indstillet på at være frivillig i minimum et år, og gerne længere                           

     Er indstillet på, at vi indhenter børneattest

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, så send os en ansøgning. Vi glæder os til, at høre fra dig! 

Ansøgning sendes til aarhus@afdeling.folkehjaelp.dk

Mvh. De frivillige fra FamilieNET

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on FamilieNet/ Ferielejr

Generalforsamling 2018

Dansk Folkehjælp Aarhus afholder generalforsamling ifølge  lovene mandag d. 5. marts kl. 19.00 i salen frivilligcenter Aarhus Grønnegade 80.

Indkommende forslag og ting som ønskes drøftet på generalforsamlingen skal være os i hænde 8 dage før i afdelingens mailboks.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Generalforsamling 2018

Seest, et foredrag om en stor ulykke

En af største ulykker i nyere tid ramte Seest ved Kolding den 3. november 2004.
Meldingen om brand i en container indløb kl. 14:02. Dette skulle vise sig at være begyndelsen af en af de største brandkatastrofer i Danmark i nyere tid. Ca. 2000 Tons fyrværkeri eksploderede senere på dagen.

Foredraget omhandler hændelsesforløbet og indsatsen af Flyvestation Skrydstrups (FSN SKP) brand- og Redningstjeneste (BOR). Foredraget er kommet i stand ved samarbejde med lederen af BOR på FSN SKP Peter Caspersen og undertegnede, suppleret med samtaler med flere af de personer, der var på stedet fra blandt andet Brand- og Redningstjenester, Politiet, Beredskabsstyrelsen, eksperter fra ammunitionsrydningstjenesten ved Hamborg Brandvæsen.

Foredraget varer ca. 1 time hvortil kommer tid til spørgsmål.

Foredraget blev brugt til at debriefe de indsatte fra BOR. Foredraget tog da 16 timer!

Foredraget er gratis for alle medlemmer af Dansk Folkehjælp og medlemmer af foreninger tilknyttet Frivilligcenter Aarhus.

Stedet er: Frivilligcenter Aarhus Grønnegade 80 i salen på første sal.

Dato: foredraget finder sted tirsdag d. 20 marts kl. 19.00

 

 

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Seest, et foredrag om en stor ulykke

Julehygge og ekstraordinær generalforsamling

Dansk Folkehjælp Aarhus afholder ekstraordinær generalforsamling mandag d. 4. december kl.18.30 i salen, Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80.

Dagsorden:
Valg af dirigent
Godkendelse af dagsorden
Valg af stemmeudvalg
Valg af ny kasserer med tiltrædelse fra 01.01.2018
Evt.

Fra kl. 19.00 holder vi julehygge, hvor afdeling vil være vært med gløgg og æbleskiver.

Vi glæder os til at se dig

På afdelingens vegne
Carl

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Julehygge og ekstraordinær generalforsamling

WRM på MobilePay med skattefradrag

Du kan nu støtte Where Rainbows Meet på MobilePay nr. 77313 og få skattefradrag.

For at få fradrag skal du mindst indbetale 500 kr. Og kan maks få 15.600 kr i fradrag (2017). Det er vigtigt, at du giver samtykke til indberetning til skat.

Sådan tilmelder du dig skattefradrag ved donationer i MobilePay
1 Åben ‘Indstillinger’ i menuen.
2 Vælg ‘Donationer’ under ‘Funktioner’.
3 Slå ‘Skattefradrag for donationer’ til.
4 Indtast dit NemID og du er tilmeldt

Formålet med dette fundraising projekt er, at skaffe midler til Where Rainbows Meet. Vi, i Dansk Folkehjælp Aarhus ønsker, at støtte WRM’s arbejde fordi, en stor del af projektets arbejde går ud på, at holde børn væk fra en kriminel løbebane, og at hjælpe udsatte børn ind i uddannelsessystemet. WRM’s koncept bygger på at give lokalbefolkningen kompetencer til at komme videre i livet, såsom computerundervisning (herunder skrivning af CV og ansøgning), sytræning, support til små virksomheder med mere. WRM har altså et koncept, der er i overensstemmelse med Dansk Folkehjælps, og som går ud på, at give udsatte mennesker overskud og ressourcer til at hjælpe sig selv.
Det har været en stærk motivation for afdelingens engagement i projektet, at vi har en person som kender projektet personligt. På denne måde er der mulighed for at formidle viden omkring forholdene i Cape Towns townships.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on WRM på MobilePay med skattefradrag

Støt julehjælpen på MobilePay med skattefradrag

Støt julehjælpen i Aarhus på MobilePay nr. 14252.
Nu kan du få fradrag, når du støtter julehjælpen via MobilePay. For at få fradrag skal du mindst indbetale 500 kr. Og kan maks få 15.600 kr i fradrag (2017). Det er vigtigt, at du giver samtykke til indberetning til skat.

Sådan tilmelder du dig skattefradrag ved donationer i MobilePay
1 Åben ‘Indstillinger’ i menuen.
2 Vælg ‘Donationer’ under ‘Funktioner’.
3 Slå ‘Skattefradrag for donationer’ til.
4 Indtast dit NemID og du er tilmeldt.

Bemærk det gamle nummer kan bruges endnu, men der er ikke skattefradrag på det.

Udgivet i Julehjaelp | Tagget | Comments Off on Støt julehjælpen på MobilePay med skattefradrag

Julehjælp

Dansk Folkehjælp har brug for hjælp til at hjælpe udsatte familier med få en god jul.
Sidste år fik vi næsten 750 godkendte ansøgninger til 143 pakker, da vi regner med minimum at have samme antal ansøger i år, har vi virkelig brug for hjælp fra Aarhusianerne. Tal fra Eurostat, den europæiske statistikbank, viser, at andelen af de såkaldte ”ekstremt fattige danskere” er steget fra 2 % i 2008 til 3,7 % i 2015, og at Danmark er det fattigste land i Norden. Nye tal fra AE viser endvidere, at fattigdommen fortsat stiger i Danmark.

Formand for Dansk Folkehjælp Aarhus Carl-August Paulsen udtaler: “Jeg føler efterhånden man gentager sig selv, når man siger at efterspørgselen på julehjælp stiger og stiger fra år til år, ikke desto mindre er det virkeligheden. I 2016 havde vi en stigning på over 100 %  i antal ansøger fra 2015 til 16, og vi kan også mærke, at folk bliver mere og mere pressede fra år til år”.

Fra d 1. november til 1. december kan enlige forsørger på overførelsesindkomst søge julehjælp hos Dansk Folkehjælp. Der kan ansøges om julehjælp på vores hjemmeside folkehjaelp.dk.

Der kan bidrages til julehjælpen i Aarhus på MobilPay 14252.

Bidrag kan også sættes ind i Arbejdernes Landsbank på konto: reg.nr. 5381 konto nr. 0247757.

Donationerne på disse 2 konti går 100% til julehjælp i Aarhus, og alle modtagernes oplysninger tjekkes af Aarhus kommune.

Pengene går ubeskåret til en julekurv med diverse fødevarer og lidt mundgodt, samt gavekort til julegaver til en samlet værdig af 1500 kr.

Julehjælpen udleveres i HKs Østjyllands lokaler Sødalsparken 22 i Brabrand fredag d. 22 december fra kl. 17.00

Bidrag givet efter 7. december overføres til 2018

Yderligere op lysninger kan fåes ved:
Formand for Dansk Folkehjælp Aarhus
Carl-August Paulsen
Tlf:24212464
E:mail: aarhus@afdeling.folkehjaelp.dk

Se indlæg fra TV2 Østjylland her

Udgivet i Julehjaelp | Comments Off on Julehjælp

Hjertestarterdagen Dansk Folkehjælp

D. 16 oktober er det europæisk Hjertestarterdag i den anledning, vil Dansk Folkehjælp demonstrerer genoplivning ved hjertestop og brug af hjertestarter.

Du vil kunne møde Dansk Folkehjælp Aarhus 15.30 til 18.00 i Vibycenteret. Her vil du få mulighed for at prøve at give hjertemassage, samt få en snak med Dansk Folkehjælp om førstehjælp m.m.

Ligeledes vil du kunne møde Dansk Folkehjælp på udvalgte afgange mellem Aarhus Odden, hvor du kan bruge rejsetiden på at få demonstreret hjerte massage.

FAKTA OM HJERTESTOP OG GENOPLIVNING I DANMARK
4.000 mennesker får hvert år hjertestop uden for hospital i Danmark, næsten 13 pct. overlever.
Vidner træder til i 66 procent af tilfældene af hjertestop uden for hospital
Hvis ingen træder til ved et hjertestop, overlever 1 ud af 30. Når et vidne træder til ved hjertestop i det offentlige rum, overlever 1 ud af 8

FAKTA OM HJERTESTARTERDAGEN
Mandag den 16. oktober 2017 er det Hjertestarterdag i Danmark og i resten af EU. Initiativet kommer fra EU-Parlamentet.
Hjertestarterdagen arrangeres for femte år i træk.
* En lang række aktører inden for genoplivning inviterer til gratis arrangementer i hele landet
Hjertestarterdagens formål er, at flere danskere skal lære at give hjertelungeredning og bruge en hjertestarter, så flere overlever hjertestop uden for hospital.

FAKTA OM HJERTESTARTERE
* Hjertestarteren kan give elektrisk stød, der kan få hjertet i gang efter hjertestop
* Hjertestarteren kan ikke fejlbetjenes og er let at bruge. En indtalt stemme i hjertestarteren giver
trinvis instruktion til førstehjælperen gennem tale.
På hjertestarter.dk ligger instruktion om, hvordan man bruger hjertestarteren samt generel infor- mation om hjertestop.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Hjertestarterdagen Dansk Folkehjælp

Årets Folkehjælp 2017

Traditionen tro deler Dansk Folkehjælp Aarhus prisen ud som Årets Folkehjælper. Overrækkelsen vil ske d. 1 oktober i forbindelse med afholdes af Hindbærsnitteløbet ved Egå Engsø.

Modtageren i 2017 er Berit Jessen fra Berits Løbeskole.

Begrundelsen for at Berit bliver dette års Folkehjælper er:
Berit har igennem en årrække været drivkraften bag Hindbærsnitteløbet, hvor det er en tradition, at hun selv bager en stor del af hindbærsnitterne til løbet. Overskuddet fra Hindbærsnitteløbet går til humanitær organisationer som f.eks. Dansk Folkehjælp og som i år Læs For Livet.
Vi syntes i Dansk Folkehjælp, at Berits brændende interesse for løb er en stor inspirationskilde både for arrangør af løb og udøver. Således har Berit i forbindelse med Aarhus 1/2 Marathon som hjælper været med til at vise, at sådan et løb også kan gennemføres som blind.

Formand for Dansk Folkehjælp udtaler:” Det er med stor ære, at vi kan overrækkende prisen som Årets Folkehjælper til Berit. Det er altid en fornøjelse, at se det engagement Berit ligger i at formidle glæden i at komme ud at bevæge sig, hvad enten det er på gåniveau eller som ultraløber som hende selv. At man så som ved Hindbærsnitteløbet kan kombinere det at få rørt sig med at få samlet penge ind til efterhånden en del gode humanitære formål gør dette løb til et fantastisk koncept, som Berit har været primas motor for.

 

 

 

 

Fakta om Årets Folkehjælper
*Årets Folkehjælper for 6 år i Aarhus.
*Prisen ”Årets Folkehjælper” tildeles årligt en eller flere personer, et eller flere medlemmer, en afdeling, en forening, en organisation, en virksomhed, et institut, en myndighed eller et medie, der har gjort en særlig indsats for de målgrupper, som Dansk Folkehjælp arbejder til fordel for.
*Prisen Årets Folkehjælper består af et billede af Søren Parmo og et diplom samt æren.
*Prisen er tidligere tildelt HK Østjylland, Frivilligecenter Aarhus og Joachim Parbo, Damgaard-Jensen og Thomas Bruno Pedersen

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Årets Folkehjælp 2017

Vagter 2018

 • søndag d. 14. januar: Nytårsforsætløb Peter Sabroes Minde Aarhus 13.00-15.30
 • lørdag d. 10. februar: Aarhus åben Brydestævne Åbyhallen 8.00-20.00
 • lørdag d. 10. marts: Karatestævne Tungelundhallen Thorsø 10.00-16.00
 • lørdag d. 7. april: Motocross Lundbjerg Motocross Dronninglund 6.30-ca. 16
 • lørdag d. 7. april: Rally i Kongensbro 8.00- 15
 • onsdag d. 11. april: Skole OL i Vejle 9.00-14.00
 • torsdag d. 12. april: Skole OL i Vejle 9.00-14.00
 • torsdag d. 12.april: Skole OL i Skanderborg 9.00-14.30
 • fredag d. 13. april: Skole OL i Vejle 9.00-14.00
 • tirsdag d. 1. maj: 1 maj Tangkrogen kl. 12.00-17.30
 • fredag d.4. maj: Kapsejlads i universitetsparkens sø kl. 9.00-20.00 (eventuelt den 18 maj grundet konflikt) Aflyst
 • torsdag d. 10. maj: Kræmmermarked Tangkrogen kl. 9.00-18.00
 • fredag d. 11. maj: Kræmmermarked Tangkrogen kl. 9.00-01.30
 • lørdag d. 12. maj: Kræmmermarked Tangkrogen kl.9.00-01.30
 • lørdag d. 13. maj: Kræmmermarked Tangkrogen kl.9.00-18.00
 • mandag d. 21. maj: Royal Run Aarhus (flere detaljer senere)
 • fredag d. 25. maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 13.00-17.00
 • lørdag d. 26. maj Motocross Grimhøj 8.00-16.00
 • lørdag d. 26. maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 7.00-18.00
 • søndag d. 27. maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 7.00-18.00
 • fredag d. 1. juni: Sidste skoledag Botanisk have kl. 11.00-17.30
 • lørdag d. 2 juni: Vestergadefesten kl.8.00-0.30
 • søndag d. 3. juni: BMX i Skanderborg 8.00-15.00
 • søndag d. 3. juni: Motocross Solbjergbanen Morsø kl. 8.00-18.00
 • lørdag d. 9. juni: junirock i hammel 10.00.02.00
 • lørdag d. 9. juni: XTERRA Nordic på Moesgaard strand 8.00-17.00
 • søndag d. 10. juni: XTERRA Nordic på Moesgaard strand 9.00-17.00
 • tirsdag d. 12. juni: Skole OL Ceres park Aarhus kl. 700-15.00
 • onsdag d. 13. juni Skole OL Ceres park Aarhus kl. 7.00-15.00
 • torsdag d. 14. juni: Skole OL Ceres park Aarhus kl. 7.00-15.00
 • fredag d. 15. juni: Skole OL Ceres park Aarhus kl..7.00-15.00
 • søndag d. 17. juni: Motocross Solbjergbanen Morsø kl. 8.00-18.00
 • søndag d. 1. juli: Motocross Solbjergbanen Morsø kl. 8.00-18.00
 • fredag d. 6. juli: Cykelløn på cykelbanen Aarhus 18.00-20.30
 • lørdag d. 7. juli: Hyggebold (fodboldstævne) Højbjerg kl. 9.00-17.30
 • onsdag d.8. august: Cykelløb på cykelbanen Aarhus 18.00-20.30
 • lørdag d. 19 august: Sletten strand kl. 10.00-16.00
 • Søndag d. 19 august: Sletten strand 9.30-16.00
 • søndag d. 19 august: Cykelløb 8.00-16.00
 • fredag d. 24. august: Cykelløn på cykelbanen Aarhus 18.00-20.30
 • lørdag d. 25. august: fyrværkerifestival.dk (musik med div. Danske musiknavne) Viborg 11.00-02.00
 • lørdag d. 1. september: BMX i Skanderborg 8.00-15.00
 • lørdag d. 1. september: Heste og kræmmermarked i Hammel kl. 8.00-17.00
 • lørdag d. 1 september: Marselis løbet 8.30-13.30
 • søndag d. 2 september: Marselis cykelløbet 8.30-13.30
 • søndag d. 2 september: Heste og kræmmermarked i Hammel kl.8.00-17.00
 • søndag d. 2. september: A Walk in the Park i Mindeparken 9.00-14.30
 • fredag d.7 september: Cykelløb på cykelbanen Aarhus 18.00-20.30
 • lørdag d. 8 september: jem og Fix personalefest i Skanderborg 17.30-01.00
 • søndag d. 9 september: Orienteringsløb i Ulfborg plantage 8.30-17.00
 • fredag d.21. september: Cykelløb på cykelbanen Aarhus 18.00-20.30
 • Lørdag d. 22. september Budo Nord Cup kampstævne i taekwondo 8660 Skanderborg kl 08.45-ca18.00
 • lørdag d. 22. september: Motocross Grimhøj 8.00-16.00
 • lørdag d. 6. oktober Motocross i Fjerritslev 8.00-17.00
 • søndag d. 7. oktober: Hindbærsnitteløb v. Egå Engsø kl. 12.30-15.30
Udgivet i Vagtkalender | Comments Off on Vagter 2018

Må du lave frivilligt socialt arbejde

Frivilligt arbejde skaber stor værdi for en selv og ikke mindst for dem, man hjælper. Og som udgangspunkt har alle ret til at lave frivilligt arbejde. Men hvordan er det nu reglerne er, hvis man modtager kontanthjælp, dagpenge, efterløn eller andre sociale ydelser?

Reglerne for, hvor meget dagpengemodtagere og efterlønnere må arbejde frivilligt, er netop nu til diskussion.

Der eksisterer en række gråzoner, og blandt andre efterlønsmodtagere er tidligere kommet i klemme og er blevet trukket i ydelser, selvom de følte sig på sikker grund. Derfor er det altid en god idé at dobbelttjekke, inden man kaster sig ud i at arbejde frivilligt eller udføre andre frivillige aktiviteter.

Frivilligt arbejde er kategoriseret og reglerne tilpasset alt efter hvilken ydelse man modtager.

Frivillige aktiviteter er kendetegnet ved at være arbejde, der ikke udbydes som almindeligt lønarbejde. Hvis den frivillige indsats kategoriseres som en frivillig aktivitet, er der som udgangspunkt ingen begrænsning på, hvor mange timer man må bruge på aktiviteten.

Frivilligt ulønnet arbejde er arbejde, som i princippet kunne udbydes som almindeligt lønarbejde, hvor der er en begrænsning på hvor mange timer man må arbejd om ugen.

Hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde kan man læse meget mere om reglerne for frivillige på dagpenge og efterløn og finde eksempler på frivilligt arbejde, som man må og ikke må udføre. Læs mere her: http://frivillighed.dk/guides/regler-for-frivillige-paa-dagpenge-og-efterloen

Henning-9

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Må du lave frivilligt socialt arbejde

Konfirmationshjælp

 

IMG_0736En konfirmation er en stor begivenhed i mange unges liv. Men for økonomisk trængte familier kan konfirmationen være forbundet med store udgifter, som er umulige at betale. Derfor starter Dansk Folkehjælp nu et nyt initiativ, der hjælper fattige familier i hele landet til en god konfirmation.

I foråret 2016 lancerede Dansk Folkehjælp initiativet Konfirmationshjælp som et pilotprojekt på Lolland-Falster, hvor 30 økonomisk trængte familier kunne søge om støtte til at holde konfirmation.

Konfirmationshjælpen var en succes og sørgede for, at udsatte og økonomisk trængte familier blev hjulpet til en god konfirmation. Nu udbreder Dansk Folkehjælp initiativet, så det bliver landsdækkende, og familier fra hele Danmark dermed kan søge om støtten.

Marcus fik sin konfirmation
En af modtagerne af hjælpen i 2016, Susanne Beckman, havde egentlig opgivet at holde konfirmation for sin søn Marcus, fordi hun ikke havde penge eller overskud til det. Susanne havde været sygemeldt med stress og sygdom og var enlig forsørger. Derfor kunne hun ikke se nogen udvej. Men de penge, som Dansk Folkehjælp og Lolland Falsters Stift støttede med, gjorde, at Marcus fik sin konfirmation.

”Det bedste var at se ham så glad. En gang imellem måtte jeg lige ud og trække luft, fordi det hele var så overvældende,” fortalte Susanne Beckman i 2016.

Gavekort på 2000 kroner
Dansk Folkehjælp støtter i år i samarbejde med gavekortet.dk, og hver familie modtager et gavekort på en værdi af 2000 kr. Kortet kan bruges i en lang række butikker og kæder i hele landet. F.eks. kan pengene bruges tøj eller gaver til konfirmanden eller indkøb til konfirmationsfesten.

For at komme i betragtning til Konfirmationshjælp skal man være enlig forsørger, være på overførselsindkomst, og konfirmationen skal afholdes i 2017. Ansøgningsfristen er 1. maj 2017.

Læs mere om Konfirmationshjælp Her: https://www.folkehjaelp.dk/det-goer-vi/frivilligt-socialt-arbejde/konfirmationshjaelp-2/

 

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Konfirmationshjælp

Påskeoverskud

Dansk Folkehjælp har brug for din hjælp i ca. 1 1/2 time til at hjælpe udsatte familier i Aarhus til at få en god påske.

Påskeoverskud er et nyt pilotprojekt hvor Dansk Folkehjælp i 5 Lidlbutikker i Aarhus dele overskudsmad ud til familier, som er økonomiske trængte.

Vi har brug for din hjælp Onsdag den 12/4 og lørdag 15/4
fra kl. 20.15 til ca. 21.30, hvor opgaven er at hjælpe med at få hjælpen gjort klar og tage imod familierne når de kommer, og kryds dem af på listen. Butikkerne lukker kl. 21 (samtidig med familierne ankomst), så der er god ro og orden omkring butikkerne til vores uddeling.

De 5 Lidlbutikker er:

Skejbyvej 499
8200 Århus N

Voldbjergvej 20
8240 Risskov

Christian X`s Vej 112
8260 Viby J

Viborgvej 165
8210 Århus V

(City Vest)
Gudrunsvej 7
8220 Brabrand

Ønsker du at hjælpe, så skriv til mig her via Facebook eller send en mail til nedenstående adresse senest søndag med dit navn, mailadresse, telefonnummer og ikke mindst om du ønsker at dele ud onsdag, lørdag eller begge dage.

Skriv også gerne hvilken butik, som du vil stå i.

Vi hjælper 10 familier pr. Uddeling altså 100 ialt.

De bedste hilsner
Dansk Folkehjælp Aarhus
V/ Formand Carl-August Paulsen
Nødkær Alle 7 1.th
8270 Højbjerg
Tlf. 24212464
E-mail:aarhus@afdeling.folkehjaelp.dk
Hjemmeside: http://afdeling.folkehjaelp.dk/aarhus/

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Påskeoverskud

Generalforsamling

Generalforsamling i Dansk Folkehjælp Aarhus afd.
d. 11/03-2017 kl 13. 00 i frivilligcenter Aarhus Grønnegade 80 1. sal.

1. Valg af dirigent:

2. Godkendelse af dagsorden:

3. Valg af stemmetæller:

4. Beretning fra formand:

5. Beretning fra Vagtfordeler:

6. Beretning fra kursus afdeling:

7. Aktivitets og uddannelses plan:

A. Butik
B. FamilieNet
C. Lejr
D. Temaaftener
E. Afrikadag
F. WRM
G. Hjertestarterdag
H. Julehjælp
I. Økonomirådgivning
J. SeniorNet
K. Førstehjælpskurser/ Generhverv samarit/ Samaritkursus

8. Regnskab:
9. Indkommende forslag:

10. Valg:
a. Kasser: Afgående Rasmus Graversen.
b. Bestyrelsesmedlem: Afgående Michael Nielsen.
c. Bestyrelsesmedlem: Afgående Heine Sloth.
d. Bestyrelsesmedlem: Afgående Henrik Nielsen
e. Bestyrelsesmedlem 1 år: Afgående Anne Godtfredsen
f. Ungdomsansvarlig: Afgående Maiken Pedersen
g. Revisor 1 år: Afgående Anna Godtfredsen
h. Revisor 1 år: Afgående Jørgen Jepsen
i. Revisor suppleanter: Ritta Paulsen.
j. Delegerede til årsmødet:

11. Eventuelt:

Indkommende forslag: skal indsendes 14 dage før.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Generalforsamling

Frivillig økonomisk rådgivning i Aarhus Kommune

 

Har du svært ved at få det økonomiske overblik?
– Så kan vi måske hjælpe dig…

Dansk Folkehjælp tilbyder GRATIS økonomisk rådgivning i Aarhus

Mange mennesker mener, at økonomi er et meget privat anliggende. Men lige som alle andre problemer, vokser de, når man ikke tør se på dem. Vær med, når vi bryder tabuet, og tager snakken med dig om hvordan du danner dig et økonomisk overblik.

Rådgivningen tilbyder hjælp til:
– skabe overblik over økonomien
– at udarbejde et budget
– at lave en plan for afdrag af gæld
– hjælp til hvordan du kan spare penge
– Hjælp til at forstå SKAT og andre kreditorer

Kontakt Dansk Folkehjælp på 70 220 230 eller mail: post@folkehjaelp.dk for at få hjælp til din økonomi.

image

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Frivillig økonomisk rådgivning i Aarhus Kommune

Frivillige rådgivere søges til nyt tilbud for familier med ondt i økonomien

Dansk Folkehjælp, der i Aarhus bl.a. er kendt for deres uddeling af julehjælp, ferieophold for udsatte familier, netværksaktiviteter for udsatte familier, samaritervagter, genbrugsbutik, forøger nu at starte en økonomirådgivning i Aarhus for familier med ”ondt i økonomien” – baseret på uvildige, frivillige, men fagligt kompetente rådgivere.
”Vi humanitære organisationer møder i vores sociale arbejde en del borgere med ondt i økonomien, der efterspørger hjælp til at få styr på økonomien”, fortæller Carl-August Paulsen, som er formand for Dansk Folkehjælp Aarhus. ”Det angår både den daglige husholdning, men også de gældsspor der trækkes fra tidligere dispositioner, hvad enten gæld er stiftet som midlertidige forbrugslån, hvor tilbagebetalingsvilkår ikke længere står mål med betalingsevnen, eller i forbindelse med etablering ved huskøb eller lignende. Sociale begivenheder så som skilsmisse kan også have betydning for økonomien her og nu, med de risici der kan følge i tiden fremover. Vi håber at initiativet tages godt i mod, fra såvel frivillige rådgivere, som for borgere for hvem rådgivning kan gøre en betydelig forskel i styring af økonomi og rådighedsbeløb”, slutter Carl-August Paulsen.
Dansk Folkehjælp har igennem 4 år drevet frivillig økonomirådgivning i Guldborgsund og Lollands kommuner, som er Danmarks absolut hårdest belastede kommuner når det gælder gældsproblematik og er nu også etableret med en stribe frivillige rådgivninger, således også både i Glostrup, Horsens, Greve, Herning, Aalborg, Vejle, Lejre, Lemvig, Sønderborg, Tønder og Vordingborg.
Dansk Folkehjælp er en anonym, uafhængig og frivillig rådgivning – både i forhold til kommune og banker m.v. ”Vi kan mærke at det er vigtigt for de borgere der søger rådgivning, at det er uafhængige rådgivere – og at de har både tid og indsigt i problemstillingerne – og for øvrigt er det samme også tilfældet for rådgiverne”.

image
Meningen er at rådgiverne danner et rådgivningsteam, med en lokal frivillig koordinator og så er det planen at tilbyde rådgivning 1 gang ugentligt. Rådgiverne som ønskes inddraget skal have en økonomisk uddannelse – og gerne rådgivererfaring – i bagagen og kunne afse 2 – 4 timer på månedsbasis.

”Det helt typiske rådgivningsforløb handler om at få skabt et overblik over indtægter og udgifter – og ikke mindst et samlet overblik over den gæld man har. Når det er på plads, går vi så – sammen med borgeren – i gang med at få lavet aftaler med kreditorer og på den måde kan vi lave et budget og en tilbagebetalingsplan, som er både realistisk og rimelig”.
Interesserede potentielle rådgivere inviteres til et info- og opstartsmøde i Frivilligcenter Aarhus mandag d. 5 september fra kl. 18.30 – 20.00 i salen, hvor Dansk Folkehjælp vil orientere nærmere om planerne for en frivillig økonomisk rådgivning samt lægge op til en drøftelse af interessen for at etablere en rådgivning.
Interesserede er meget velkomne til at rekvirere info-materiale hos Dansk Folkehjælps leder af National afdeling Cindie Øllegaard Nielsen på tlf.: 70 220 230 eller mail: post@folkehjaelp.dk.
For yderligere kommentarer kontakt formand for Dansk Folkehjælp Aarhus:
Carl-August Paulsen
Tlf:24212464
Aarhus@afdelingen.folkehjalp.dk

 

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Frivillige rådgivere søges til nyt tilbud for familier med ondt i økonomien

Nyhedsbrev

Kære medlemmer

Åbent hus mandag d. 7. November Er aflyst. Vi holder møde om julehjælpen d. 10. I stedet for.

Vores Åbent hus bliver desværre ikke så godt besøgt mere, vi vil gerne høre om i har nogle input til, hvad vi kan gøre bedre, eller om tiden bare er løbet fra det.

Vi har haft rigtigt travlt i år. Der har været rigtige mange vagter, genbrugsbutikken slår sin egen rekord igen, vi har haft 30 familier på ferie, mellem 50 og 100 deltager til hvert arrangement i FamilieNet som er et tilbud til socialt udsatte familie.

Nu nærmer julen sig, vi deler julehjælp ud d. 21. December i HKs lokaler, man har kunnet søge julehjælp fra d. 1. November. vil du være en del af julehjælpen så kom ned til infomøde Torsdag d 10. November kl. 19.00 i Frivilligecenteret i Grønnegade.

Som noget nyt starter vi gældsrådgivning op i Aarhus i denne måned.

Fra d. 15. November kan man støtte julehjælpen og betale kontingent på MobilPay, det forfalder 20. Januar.

Husk at komme til juleafslutningen 5 december i Frivilligecenteret.

86416_690_0_0_34_6000_3373_2

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Nyhedsbrev

Thomas Bruno modtager prisen som Årets Folkehjælper 2016 i Aarhus

Dansk Folkehjælp kårer Årets Folkehjælpere i de danske lokalområder i dag på Frivillighedsdagen. Prisen som Årets Folkehjælper 2016 i Aarhus går til Thomas Bruno. Prisen Blev overrakt på Thomas Brunos kontor.

Med kåringen af Årets Folkehjælpere hylder Dansk Folkehjælp de frivillige kræfter, der hver eneste dag hjælper med at gøre en forskel rundt omkring i lokalområderne.

I Aarhus går prisen som Årets Folkehjimageælper 2016 til privatpersonen Thomas Bruno, som har ydet en kæmpe indsats for de fattigste i Sydafrika. Thomas Bruno har de sidste fire år fast ydet finansiel støtte til NGO’erne ”Where Rainbows Meet”, som er beliggende i Cape Town. WRM’s primære formål er igennem uddannelse at give børn, unge og arbejdsløse de nødvendige redskaber, samt faglige kompetencer til at undgå en kriminel løbebane og et liv med prostitution og stofmisbrug. WRM tilbyder en række kurser og fritidsaktiviteter, såvel som økonomisk støtte til udsatte, børn og unge. Thomas Bruno har foruden sin generøse finansielle støtte til organisationen, også bidraget med gode idéer til fundraising og har på eget initiativ inddraget sit netværk i processen. Dette har givet endnu flere samarbejdspartnere og donationer til WRM. Dansk Folkehjælp sætter stor pris på Thomas Brunos støtte, idéer og al hans hjælp, hvorfor han er udvalgt som modtager af prisen som Årets Folkehjælper.

Udgivet i Beretninger | Comments Off on Thomas Bruno modtager prisen som Årets Folkehjælper 2016 i Aarhus

Vagter 2017

 • søndag d. 15 januar: Nytårsforsætløb Peter Sabroes Minde Aarhus
 • lørdag d. 11 februar: Aarhus åben Brydestævne
 • lørdag d. 11 marts: KIF Kolding København i Horsens
 • onsdag d. 19 april: skole OL i Vejle kl. 9.00-14.00
 • torsdag d. 20 april: skole OL i Vejle 9.00-14.00
 • mandag d. 1 maj: 1 maj Tangkrogen kl. 14.00-17-30
 • søndag d. 7 maj: løb ved Marselisborghallen 12.00-17.00
 • torsdag d. 11 maj: Kræmmermarked Tangkrogen kl. 9.00-18.00
 • fredag d. 12 maj: Kræmmermarked Tangkrogen kl. 9.00-01.30
 • lørdag d. 13 maj: Kræmmermarked Tangkrogen kl.9.00-01.30
 • lørdag d. 13 maj: Karatestævne i Gjern kl. 10.-1600
 • lørdag d. 13 maj: danseevent Musikhuset 12.00-ca. 21.00
 • søndag d. 14 maj: Kræmmermarked Tangkrogen kl. 9.00-18.00
 • tirsdag d. 16 maj Skole OL i Skanderborg 8.00-15.00
 • fredag d. 19 maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 7.00-18.00
 • lørdag d. 20 maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 7.00-18.00
 • søndag d. 21 maj: Classic Race Tangkrogen og Mindeparken kl. 7.00-18.00
 • onsdag d. 24 maj: Sidste skoledag Botanisk Have kl. 11.00-17.30
 • lørdag d. 3 juni: Vestergadefesten kl.8.00-0.30
 • lørdag d. 3 juni: Aarhus rundt cykelbanen 10.00-18.00
 • søndag d. 11 juni: MTB (cykelløb) Marselisborg Maraton kl. 9.00-16.00
 • søndag d. 11 juni: BMX (cykelløb) i Stilling 8.30-15.30
 • tirsdag d. 13 juni: Skole OL Ceres park Aarhus kl. 700-15.00
 • onsdag d. 14 juni Skole OL Ceres park Aarhus kl. 7.00-15.00
 • torsdag d. 15 juni: Skole OL Ceres park Aarhus kl. 7.00-15.00
 • fredag d. 16 juni: Skole OL Ceres park Aarhus kl..7.00-15.00
 • fredag d. 23 juni: Landsstævne ridning Vilhelmsborg kl. 15.00-20.00
 • lørdag d. 24 juni: Landsstævne ridning Vilhelmsborg kl. 8.00-19.00
 • søndag d. 25 juni: Landsstævne ridning Vilhelmsborg kl. 800-17.00
 • lørdag d. 1 juli: Hyggebold (fodboldstævne) Højbjerg kl. 9.00-17.30
 • torsdag d. 27 juli: EM i Masters atletik ( EMACS) Aarhus 8.00-20.00
 • fredag d. 28 juli: EM i Masters atletik ( EMACS)Aarhus  7.30-20.00
 • lørdag d. 29 juli: EM i Masters atletik ( EMACS) Aarhus 9.30-19.00
 • søndag d. 30 juli: EM i Masters atletik ( EMACS) Aarhus 9.00-20.00
 • mandag d. 31 juli: EM i Masters atletik ( EMACS) Aarhus 8.30-20.30
 • onsdag d. 2 august: EM i Masters atletik ( EMACS) Aarhus 8.30-19.00
 • torsdag d. 3 august: EM i Masters atletik ( EMACS) Aarhus 8.00-21.00
 • fredag d. 4 august: EM i Masters atletik ( EMACS)Aarhus  8.30-21.00
 • lørdag d. 5 august: EM i Masters atletik ( EMACS) Aarhus 8.30-19.00
 • søndag d. 6 august: EM i Masters atletik ( EMACS) Aarhus 8.30-17.00
 • mandag d. 7 august:Real Madrid Clinic i Horsens 9.00-15-30
 •  tirsdag d. 8 august: Real Madrid Clinic i Horsens 9.00-15-30
 • onsdag d. 9 august: Real Madrid Clinic i Horsens 9.00-15-30
 • torsdag d. 10 august: Real Madrid Clinic i Horsens 9.00-15-30
 • fredag d. 11 august: Real Madrid Clinic i Horsens 9.00-14-30
 • lørdag d. 27 august: fyrværkerifestival.dk (musik med div. Danske musiknavne) Bjerringbro 11.00-01.00
 • lørdag d. 2 september: Heste og kræmmermarked i Hammel kl. 8.00-17.00
 • søndag d. 3 september: Heste og kræmmermarked i Hammel kl.8.00-17.00
 • søndag d. 10 september Motocross på Solbjergbanen (ved Thisted)
 • søndag d. 1 oktober: Hindbærsnitteløb v. Egå Engsø kl. 12.30-15.30
Udgivet i Vagtkalender | Comments Off on Vagter 2017

Nyhedsbrev

Dansk Folkehjælp Aarhus er igang igen efter sommerferien.

Vi har desværre svært ved at sende mail ud til Jer fra afdelingen, så følg med på Facebook og her.

Hinbærsnitteløbet
Hindbærsnitteløbet finder sted på søndag d. 4 september kl. 13.30 til 15.30
Viengevej, 8240 Risskov, Danmark
Kom og bak op omkring det, også selv om du ikke skal være samaritter.
Tilmeld Jer på Facebook https://www.facebook.com/events/275594259465250/?ti=icl
https://www.facebook.com/events/275594259465250/?ti=icl, hvis i har lyst.
Frivillig økonomirådgivning i Aarhus
Dansk Folkehjælp holder Infomøde om start af økonomirådgivning til udsatte familier i Aarhus.
Mandag den 5 september 2016 kl. 18.30 – 20.00
Sted: Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80, Aarhus, Salen
Alle er velkommen

Program:
• Velkomst og orientering om Dansk Folkehjælp og projekt økonomirådgivning.
• Orientering om det frivillige arbejde i en økonomirådgivning.
• Rådgivningsværktøjer, procedurer og fremgangsmåde.

Vi har brug for frivillige med økonomifaglig baggrund, bankmedarbejdere (nuværende som tidligere), revisorer, jurister, men også andre med økonomisk indsigt, der har lyst til at hjælpe nogle af vore udsatte borgere, der ønsker at komme ud af deres økonomiske klemme.

Samarit
Vi har fået rigtig mange nye vagter. Vores vagter er blevet mere eventorienteret, hvilket vi tror vil gøre det mere spændende at være en del af vores korps af samaritter. Vi har otte der er klar til at tage uddannelsen her i efteråret, jeg vil gerne ønske dem held og lykke.
Vi er ikke sikker på at alle får info om vores vagter, så er du tilknyttet samaritterne og ikke får besked om vagterne, så smid lige en mail til os.

Butik
Vores butiksleder forlader os her til årsskiftet. Jeg vil gerne takke Gerda for hendes indsats. Vi står i dag med en butik, som er veldrevet og gældsfri. Vi står nu med den udfordring, at vi skal have fundet en ny leder, så kender du en, der vil lede vores dejlige frivillige i butikken, høre vi gerne fra dig. Vi kan også stadig bruge et par frivillige til at stå i butikken.

SeniorNet
Dansk Folkehjælp starter SeniorNet op i Aarhus.

SeniorNet handler, om at give ældre bosat i eget hjem, som er en overset gruppe i Danmark, mulighed for at møde andre ældre og frivillige i deres eget lokalområde og danne et nyt netværk. Dansk Folkehjælp ønsker med projekt SENIORNET at tilbyde 20 ensomme ældre i Aarhus at deltage i netværksdannende aktiviteter, hvor frivillige hjælper de ældre til at skabe et netværk med andre ensomme og isolerede ældre og blive en integreret del af deres eget lokalsamfund.

Det er ligeledes målet at styrke den enkelte ældre og gruppen af ældre til at deltage i de aktiviteter, der udbydes i lokalområdet og i det kommunale regi.

Projektets formål:
• At give de ældre mulighed for at få udbygget deres eget sociale netværk, hvorved den enkelte ældres livskvalitet højnes.
• At give de ældre mulighed for at opbygge større personlige ressourcer til at håndtere dagligdagens problemer, hvor ved eget selvværd opbygges og helbredsmæssige problemer mindskes.
• At øge de ældres lyst til at deltage i aktiviteter i deres eget lokalområde og vise vejen for deltagelse i de aktiviteter, der finder sted i lokalområdet og for ældre i kommunen.
• At styrke den sociale kapital i lokalområdet ved at øge de ældres mulighed for at hjælpe hinanden og blive hinandens venner
Projektet køre over en 2 års periode, med opstart i september/oktober. Vi forventer, at de ældre skal mødes 15-20 gange i den 2 års periode.

Er dette noget du kunne tænke dig at være frivillig i, så lad mig høre fra dig.

Det var lidt om, hvad der sker nu. Vi glæder os til et spændende efterår med dig.

 

Udgivet i Beretninger, Nyt fra afdelingen | Comments Off on Nyhedsbrev

Marts i Dansk Folkehjælp

Det er tid til at få gennemgået vores lokale organisationsplan, så det er gennemskueligt for alle, hvem der har ansvaret for de forskellige områder.

Det vil vi gerne inviterer alle interesserede til en spændende debataften om Dansk Folkehjælp Århus torsdag d. 17. marts fra kl. 18.30.

Aften vil blive ledet af Kim Mølbach, der er vant til at arbejde med organisering. Vi skal bare snakke løst og fast i forhold til tanker og planer, for at prøve at få noget ned på papir. Og derefter vil der bliver arbejdet videre med at skabe den rette struktur. Dette er ikke noget voldsomt indgreb i værdier og lign. Vi er bare nu, en afdeling med mange ansigter, da vi beskæftiger os med mere end de fleste andre afdelinger. Så derfor kræver det vi ser på organisering af afdelingen. Det vil vi gerne inviterer alle interesserede til en spændende debataften om Dansk Folkehjælp Århus torsdag d. 17. marts fra kl. 18.30.

Aften vil blive ledet af Kim Mølbach, der er vant til at arbejde med organisering. Vi skal bare snakke løst og fast i forhold til tanker og planer, for at prøve at få noget ned på papir. Og derefter vil der bliver arbejdet videre med at skabe den rette struktur. Dette er ikke noget voldsomt indgreb i værdier og lign. Vi er bare nu, en afdeling med mange ansigter, da vi beskæftiger os med mere end de fleste andre afdelinger. Så derfor kræver det vi struktur og ledelse igennem.

Det vil vi gerne inviterer alle interesserede til en spændende debataften om Dansk Folkehjælp Århus torsdag d. 17. marts fra kl. 18.30.

Aften vil blive ledet af Kim Mølbach, der er vant til at arbejde med organisering. Vi skal bare snakke løst og fast i forhold til tanker og planer, for at prøve at få noget ned på papir. Og derefter vil der bliver arbejdet videre med at skabe den rette struktur. Dette er ikke noget voldsomt indgreb i værdier og lign. Vi er bare nu, en afdeling med mange ansigter, da vi beskæftiger os med mere end de fleste andre afdelinger. Så derfor kræver det vi struktur og ledelse igennem.

 

Overvej følgende til mødet.

 • Hvad fungerer godt – positive ting
 • Hvad kunne være bedre
 • Gode ideer eller indslag
 • Fremtid
 • Feedback
 • Organisations diagram som tydeliggør hvem er hvor
 • Hvordan tiltrækker vi flere medlemmer?
 • Alle input og feedback er velkomne 🙂

Husk også generalforsamlingen d. 9 marts kl. 19.00. Se dagsorden på hjemmesiden.

Der stadig nogle, som mangler at betale det årlige kontingent for medlemskab hos Dansk Folkehjælp. Vi vil bede Jer indbetale 150,00 kr. på kontoen: reg.nr. 5381 konto.nr. 0311978. Husk at oplyse dit fulde navn ved indbetalingen.

Vi vil opfordre Jer alle til, at lave dette til en fast årlig betaling d. 20. januar hvert år, da dette vil lette arbejdet for lokalafdelingen.

De bedste hilsner

Dansk Folkehjælp Aarhus

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Marts i Dansk Folkehjælp

Beretning 2015

Tryk på linket for at læse formandsberetningen for 2015

_MG_5452beretning 2015 2

 

 

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Beretning 2015

Organisationsaften

Tiden nærmer sig for, at vi skal have snakke vores fremtidige virke igennem, derfor skal vi have lavet en ny femårsplan.

Desuden trænger vi til at få gennemgået vores lokale organisationsplan, så det er gennemskueligt for alle, hvem der har ansvaret for de forskellige områder.

Det vil vi gerne inviterer alle interesserede til en spændende debataften om Dansk Folkehjælp Århus torsdag d. 17. marts fra kl. 18.30.

Aften vil blive ledet af Kim Mølbach, der er vant til at arbejde med organisering. Vi skal bare snakke løst og fast i forhold til tanker og planer, for at prøve at få noget ned på papir. Og derefter vil der bliver arbejdet videre med at skabe den rette struktur. Dette er ikke noget voldsomt indgreb i værdier og lign. Vi er bare nu, en afdeling med mange ansigter, da vi beskæftiger os med mere end de fleste andre afdelinger. Så derfor kræver det vi struktur og ledelse igennem.

Husk også generalforsamlingen

På bestyrelsens vegne
Carl-August Paulsen

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Organisationsaften

Aktiviteter 2016

Åbent hus Temaaften finder sted i salen kl. 19.00 til 21.00 (alle er velkommen)

Mandag d. 8. februar: Hyggeaften

Mandag d. 7. marts: Ikke fastlagt

Mandag d. 4. april: Vagtinfo

Mandag d. 2. maj: Vagtinfo

Mandag d. 6. juni: Ikke fastlagt

Mandag d. 5. september: Intro økonomisk rådgivning

Mandag d. 3. oktober: Ikke fastlagt

Mandag d. 7. november: Tema julehjælp

Mandag d. 5. december: Juleafslutning

 

Where Rainbowns Meet møder (alle er velkommen)

Torsdag d. 29 kl 19.00 1. sal

 

Bestyrelsesmøder

20 januar kl. 18.30

 1. marts kl. 17.30

18. Maj bestyrelsesmøde

Generalforsamling 9. marts 2016 kl. 19.00 i salen

 

80 års jubilæum d. 9. januar kl. 13.00 til 17.00

 

Afrikadag: Dato kommer

 

Sociale aktiviteter

MitNetNu (lukket for tilmelding)

FamilieNet (venteliste)

Familielejr (Nærmere info kommer)

 

Samarit

Førstehjælpskursus 16 og 17 januar

Træning samarit mandag d 1. februar (Hasselager)

Opfriskning samaritkursus 20 februar (Hasselager)

Hjertestarterdag: søndag d.16 oktober

Samaritkursus:  29. og 30.okt. + november (tilmelding til Michael)

Bemærk vagter annonceres særskilt

 

Eksternt:

Møde med daglig ledelse 6. februar (Odense)

80 årsjubilæum 13. februar (Viborg)

Netværksmøde 6. marts (Odense)

Netværksmøde 7. maj (Odense)

Netværksmøde 5. september(Odense)

Årsmøde: lørdag d. 17. september

Frivilligweekend: 15. og 16. oktober.

 

 

Bemærk: siden opdateres løbende og vagter annonceres særskilt

 

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Aktiviteter 2016

Dansk Folkehjælp Aarhus 80 år

Dansk Folkehjælp Aarhus blev 80 år d. 3. januar 2016. Dette markeres ved en reception i Frivilligcenter Århus Grønnegade 80 lørdag d. 9 april.

Dansk Folkehjælp Aarhus startede 1936, efter at ser have været en stor rundrejse i det jyske, det betyd at en del afdelinger åbnede i midt 30erne.  Organisationen var startet i 1907 efter en alvorlig ulykke i Cirkusbygningen i København, hvor et stillads brasede sammen. Der var ingen der viste, hvordan man skulle yde førstehjælp til de sårede arbejder. Denne ulykke blev den direkte årsag til, at malersvenden Frederik M. Nielsen tog initiativ til at stifte ”Arbejdernes Samariter Forening (senere Dansk Folkehjælp).”

Den stiftende generalforsamling blev afholdt den 31. juli 1907, og bestyrelsen bestod af to maskinarbejdere, en murer, to arbejdsmænd og en tandtekniker.

De første år koncentrerede foreningen sig om afholdelse af førstehjælpskurser. Det tog noget tid før man fik gang i kurserne, da organisation ikke kunne finden en læge, som ville undervise. Efter noget søgen meldte en ung dr. Fredericia sig dog, han underviste i de 2 første år, men flyttede derefter til Aarhus, hvor han havde praksis i Guldsmedgade. Dr. Fredericia blev nært tilknyttet Aarhus afdelingenUndervisning.jpg-for-web

Det var fra starten samaritervagterne og førstehjælpen, som var et kerneområde i den nye organisations arbejde i Aarhus. Der var strandvagterne, Fagenes Fest, under krigens sidste fase ydede man førstehjælp til de sårede under skyderiet på Store Torv.

I midten af 1940’erne kom det sociale arbejde ind i organisations arbejde, som noget helt nyt lavede man den allerførste ferielejr på Skæring Strand, det har i dag udviklet sig til, at Dansk Folkehjælp er den største udbyder af feriehjælp til udsatte familier.

Dansk Folkehjælp i dag
I dag udgør førstehjælp også en stor del af Dansk Folkehjælp Aarhus’ arbejde, du kan møde dem til løb, Cykelløb, 1. Maj og meget mere som samaritter. Mange har også fået undervisning af en af afdelingens instruktør.

Dansk Folkehjælp Aarhus holder igen i år en sommerlejr for udsatte familier, der skulle gerne komme 15 til 20 familier af sted på ferie. Der bliver også holdt netværkskabende aktivitet med stor succes for familier, der enten har fået julehjælp eller været på ferie med Dansk Folkehjælp Aarhus. I løbet af de sidst godt 7 år er Dansk Folkehjælp Aarhus blevet en af de største uddeler af julehjælp i Aarhus og Danmark som sådan, hvor man i den forbindelse også har brugt julehjælpen til at fortælle om, hvordan det er at leve i fattigdom i dagens Danmark. Dansk Folkehjælp Aarhus’ sociale arbejde kan du støtte igennem deres genbrugsbutik i Vestergade 64, en butik som kom til for 2 år siden og er kommet rigtig godt fra start, den kan kendes på det grønne kors.

Dansk Folkehjælp Aarhus har igennem de sidste par år arbejdet sammen med Where Rainbows Meet i udkanten af Cape Town om at hjælpe udsatte familier der. Selvom det er på den anden side af jorden er der flere af arbejdsgruppens medlemmer som allerede har været nede og hjælpe i kortere eller længere tid.
WRM 3
“Dansk Folkehjælp Aarhus er en fantastisk afdeling at være en del af. Det er utroligt at se den flid og det arrangement, der bliver lagt i arbejdet, hvad enten man er samarit, er hjælper på ferielejren, er med i det sociale arbejde, forsøger at skabe lidt bedre forhold i Cape Town, eller passer genbrugsbutikken, som var det ens egne butik. Jeg syntes virkeligt, at Dansk Folkehjælp Aarhus har noget at fejre d. 9. januar, og ser frem til en dejlig dag i festligt lag med vores frivillige og samarbejdspartner.” Udtaler Dansk Folkehjælp Aarhus formand gennem de sidste 4 år Carl-August Paulsen.

Udgivet i Beretninger | Comments Off on Dansk Folkehjælp Aarhus 80 år

Vagter 2016

 • søndag d. 10 januar:  nytårsforsæt løbet Peter Sabroes minde
 • lørdag d. 6 februar: karate i hammel
 • tirsdag d. 26 april: skole OL i Vejle
 • torsdag d. 28: april skole OL i Vejle
 • søndag d. 1 maj: 1 maj på Tangkrogen
 • torsdag d. 5 maj: Krammer Market Tangkrogen
 • fredag d. 6 maj: Krammer Market Tangkrogen
 • lørdag d.7 maj: Krammer Market Tangkrogen
 • søndag d. 8 maj: Krammer Market Tangkrogen
 • onsdag d. 18 maj: Skole OL Ceres Park stadion (i dagtimerne)
 • fredag d. 27 maj: Sidste skoledag Botanisk have
 • fredag d. 27 maj: Classic Race Mindeparken og Tangkrogen
 • lørdag d. 28 maj: Classic Race Mindeparken og Tangkrogen
 • søndag d. 29 maj: Classic Race Mindeparken og Tangkrogen
 • søndag d. 29 maj: MTB maraton Fiske Market Mosgaard strand
 • lørdag  d. 4 juni: Vestergade vejfest
 • lørdag d. 4 juni Rock i teltet Hammel
 • lørdag d. 4 juni Wold dance Musikhuset
 • søndag d. 5 juni: Cykelløbet Aarhus rundt Cykelbanen
 • lørdag d. 11 juni: Festival Danmark dejligst Odder
 • fredag d. 24 juni:Landsfinaler Wilhelmborg  ridecenter
 • lørdag d. 25 juni: Landsfinaler Wilhelmsborg ridecenter
 • søndag d 26 juni: Landsfinaler Wilhelmsborg ridecenter
 • lørdag d. 16 juli: Middelalderdage
 • søndag d. 17 juli: Middelalderdage
 • mandag d. 18 juli: Middelalderdage
 • tirsdag d. 19 juli: Middelalderdage
 • onsdag d. 20 juli: Middelalderdage
 • torsdag d. 21 juli: Middelalderdage
 • fredag d.22 juli: Middelalderdage
 • lørdag d. 23 juli: Middelalderdage
 • søndag d. 24 juli: Middelalderdage
 • søndag d. 14 august: Motocross Morsø
 • lørdag d. 27 august: fyrværkerifestival.dk (musik med div. Danske musiknavne)
 • søndag d. 28 august: BMX løb i Stilling
 • Søndag d. 4 september: Egå Engsø (hindbærsnitteløb)
 • lørdag d. 3 september: Heste og kræmmermarked i Hammel
 • søndag d. 4 september: Heste og kræmmermarked i Hammel
 • lørdag d. 10 september: Cykelløb resteplads Tingskoven
 • lørdag d. 10 september: Motocross Grimhøj
 • lørdag d. 17 september: Karate i Hammel
 • lørdag d. 17 september: Speedway i Silkeborg
 • lørdag d. 24 september: Risskov løbet
 • lørdag d. 1 oktober: Motocross Grimhøj
 • lørdag d. 19 november: Karate i Hammel
Udgivet i Vagtkalender | Comments Off on Vagter 2016

Førstehjælpskursus

Dansk Folkehjælp Aarhus tilbyder førstehjælpskursus til sine medlemmer. Kurset kommer til at finde sted i salen i Frivilligecenter Aarhus Grønnegade 80 i weekenden lørdag og søndag  d. 16. og 17. januar 2016.

Kurset er et tilbud til alle medlemmer og frivillige af Dansk Folkehjælp Aarhus og er gratis.

Hvis du er en af dem, som skal på det næste samaritterkursus, er det en betingelse, at du har dette kursus.

Bemærk, at er du aktiv samarit, skal du have et kursusbevis, som ikke er over 3 år gammelt.

Tilmelding sker til Michael eller på afdelingens mail.

Undervisning.jpg-for-web

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Førstehjælpskursus

Juleafslutning

Dansk Folkehjælp holder juleafslutning onsdag d. 2. December for alle medlemmer, frivillige fra butikken og sommerlejren.

Traditionen tro holder vi juleafslutning med gløgg og æbleskiver. Vi holder også et lille julebanko med flotte præmier.

SONY DSCArrangementet starter 18.30 i salen og slutter omkring klokken 21.00. Vi glæder os til at se Jer.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Juleafslutning

Lær at redde liv

Sjov og lærerig aktivitet i efterårsferien:
Lær at redde liv i Viby Centret samt på Aarhus Banegård

I efterårsferien er der mulighed for at tage familien med i Viby Centret samt på Aarhus banegård og møde førstehjælpere fra Dansk Folkehjælp. De vil demonstrerer, hvordan man yder livreddende førstehjælp og bruger en hjertestarter.

Hvis en person falder om med hjertestop, betyder hurtig hjælp fra en forbipasserende, at personens chance for at overleve øges væsentligt.
10478023_823219734375304_8068559645087782411_n
Den 16. oktober er det Hjertestarterdag i Danmark, hvor der sættes fokus på vigtigheden af, at danskerne kan og tør træde til med hjælp ved hjertestop. I den anledning får Viby Centret fra 15.00 til 18.00 samt Aarhus banegård fra 11.00 til 13.00 besøg af Dansk Folkehjælp, som vil demonstrere, hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt samt bruger en hjertestarter.

I Danmark er der hvert år 3.500 personer, som falder om med et hjertestop uden for hospital, og godt 10 pct. overlever. Chancen for at overleve afhænger af, at der er mennesker til stede, som ringer 1-1-2 og går i gang med livreddende førstehjælp. For hvert minut, der går, inden der ydes livreddende førstehjælp, falder chancen for at overleve med 10 pct. Derfor er det at alle lære at redde liv, og at man aldrig må tøve med at træde til. For uden der er ydet førstehjælp og en god præhospitalsindsats kan vi have nok så dygtige læger og veludstyret sygehuse, det hjælper bare ikke noget, hvis folk er døde, når de når frem. Derfor vil vi i Dansk Folkehjælp arbejde for at alle dansker kan førstehjælp. Vi vil i Dansk Folkehjælp gøre vores til, at Hjertestarterdagen vil være med til at åbne danskernes øjne for, hvor vigtigt det er at kunne livreddende førstehjælp og bruge en hjertestarter. Udtaler formand for Dansk Folkehjælp Aarhus Carl-August Paulsen.

Arrangementet foregår:
fredag d. 16. oktober 2014 i Viby Centret fra 15.00 til 18.00 på Aarhus banegård fra 11.00 til 13.00.

Om Hjertestarterdagen:
1622549_823219737708637_5398209183860267963_o
Den 16. oktober 2014 er det Hjertestarterdag i Danmark og i resten af EU. Initiativet kommer fra EU-Parlamentet, og i Danmark står Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden for tredje år i træk bag dagen. En lang række aktører inden for genoplivning her i blandt Dansk Folkehjælp inviterer til gratis arrangementer i hele landet, som sætter fokus på, at danskerne skal lære at redde liv. Læs mere på hjertestarterdagen.dk og restartaheart.eu

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Lær at redde liv

Egebakkeskolen løber for Rainbuen

 

Fredag d.9 oktober bruger Egebakkeskolen i Brabrand Skolernes Motionsdag, til at fundraise for børnehaven og ungdomsklubben i Where Rainbows Meet.

Løbet starter med fælles opvarmning fra 8.30 til 9.00, hvor selve løbet går i gang. Eleverne løber det antal omgange de kan til klokken 10.30, hver omgang er af 500 m. Forinden har eleverne selv været ude at finde omgangssponsorer, som de har aftalt skal sponsorere et beløb pr. Omgang de løber. Resultatet vil løbende kunne følges på storskærm.

WRM Fotograf ukendtDansk Folkehjælp Aarhus´ projektleder Anne Gottfredsen var fredag d. 25 september ude og fortælle eleverne på Egebakkeskolen om Where Rainbows Meet.

I Cape Town følger børnene fra Where Rainbows Meet spændt med over internettet, og glæder sig til at se resultatet. Anne havde da også en lille hilsen med.

Where Rainbows Meet

Where Rainbows Meet ligger i en township kaldet Vrygrond i byen Cape Town. Området er hårdt belastet af kriminalitet og arbejdsløshed, og levevilkårene her er ekstremt hårde. Også alkohol- og stofmisbrug præger hverdagen for områdets mange indbyggere.

Where Rainbows Meet rækker hånden ud til befolkningen i disse områder. Organisationens formål er igennem uddannelse, at give børn, unge og arbejdsløse de nødvendige redskaber, samt faglige kompetencer, til at få et arbejde og et godt liv i tryghed.

Where Rainbows Meet tilbyder en række af kurser, fritidsaktiviteter såvel som økonomisk hjælp og støtte til børn, unge og udsatte mennesker i dette område af Sydafrika.

Alle børn har ret til at være børn i Where Rainbows Meets Børnehave

WRM 2Mange børn fra de fattigste områder i Cape Town har ofte forældre, som har misbrugsproblemer, og oplever derfor følelsesmæssigt fravær og vold i hjemmet. Mange små børn bliver derfor traumatiserede og overladt til sig selv, da forældrene ikke har overskuddet, eller muligheden, for at være der for deres børn. I børnehaven fokuseres der netop på børn af forældre med misbrugsproblemer. Børnene er i alderen fra 2-6 år, og der er plads til ca. 55 i børnehaven (ca. 80 børn om året). Der er fokus på omsorg, leg, læring og sociale færdigheder.

Hvad går hjælpen til?

 • 3 måltider dagligt (grød, sandwichs, en varm ret, frugt & saftevand), er ofte er de eneste måltider børnene får på en hel dag
 • Undervisning: bøger, legetøj, farveblyanter og papir mm.
 • Forbedring af børnenes helbred i form af vacciner og medicin og læring omkring hygiejne
 • Dagsudflugter væk fra township-områderne, fx til stranden

Red Sydafrikas Ungdomsgeneration i Where Rainbows Meets Ungdomsklub

Fremtiden for Sydafrika ligger i hænderne på ungdommen. Men mange af de unge når aldrig deres mål og drømme, på grund af manglende kvalitet i skolen og dårlige forhold i hjemmet. Forældrene har ikke tid til at tage sig af dem, eller til at give dem opmærksomhed derhjemme. De unge blive let involverede i miljøer, hvor der tages stoffer og begås kriminalitet. Denne tendens kan stoppes, ved at holde de unge beskæftiget i fritidsklubaktiviteter! Ungdomsklubben har til formål, at få de unge væk fra det hårde miljø på gaden. Klubben er for børn og unge i alderen 6-20 år. Fokus er på uddannelse, læring, sport, kreativitet, teamwork og sjov. Årligt er ca 170 børn medlemmer af klubben.

Hvad går hjælpen til?

 • Sportsaktiviteter; fodbolde, sportstuneringer, basket bolde, sportstøj og sjippetove mm.
 • Mad og drikke i form af fx af frugt, sandwichs og saftevand
 • Materialer til kreative aktiviteter såsom bøger, farveblyanter, maling, papir mm.
 • Ferieprogram for de unge i deres skoleferie – herunder materialer, mad, drikke (yderligere 200 børn deltager).

Dansk Folkehjælp Aarhus og Where Rainbows Meet

Efter at Anne Gottfredsen havde været nede som Frivillig ved Where Rainbows Meet i 2010, ville hun gerneAnne 1 hjælpe med at skaffe penge til projektet. Anne fik hurtigt et par virksomheder med på ideen, men havde brug for hjælp til det praktisk med at håndtere donationerne. Derfor kontaktede hun Dansk Folkehjælp Aarhus´ formand Carl-August Paulsen. De besluttede at prøve, om man ikke kunne lave en fundraising gruppe i afdeling med Anne Godtfredsen som projektleder, og fik bestyrelsen med på ideen. Der blev udarbejdet en drejebog, som blev forelagt ledeslen, og efter et par omskrivninger blev den godkendt af Dansk Folkehjælps generalsekretær Klaus Nørlem. Dette med det formål, at projektet skulle leve op til Dansk Folkehjælps standard på internationalt arbejde.

Det specielle ved samarbejdet mellem Dansk Folkehjælp Aarhus og Where Rainbows Meet er, at det er et samarbejde mellem 2 organisationer i 2 byer. WRM bestemmer i samarbejde med sponsorer selvr, hvad pengene skal bruges på. Det betyder også at alle pengene går direkte til Cape Town, dermed er der ingen administrationsomkostninger ud over nogle få kroner i vekselgebyr til banken.Foto WRM Tak Egebakkeskolen

 

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Tagget | Comments Off on Egebakkeskolen løber for Rainbuen

Årets Folkehjælper 2015

Dansk Folkehjælp Aarhus tildeler Damgaard-Jensen A/S prisen Årets Folkehjælper 2015 i Aarhus.

Prisen består af et billede af Søren Parmo og et diplom samt æren og vil blive overrakt i forbindelse med Frivillig Fredag d. 25. september på scenen på Store Torv kl. 15.15 efter viceborgmester Anne Nygaard har åbnet Frivillig Fredag.

Begrundelsen for at Dansk Folkehjælp tildeler Damgaard-Jensen A/S Prisen Årets Folkehjælper er, at 12011377_1649264471957357_3251140547585886788_nDamgaard-Jensen A/S gennem de senere år har hjulpet os med en del opgaver som trykning af diverse tryksager, lidt design opgaver og ikke mindst har lavet facaden på vores genbrugsbutik i Vestergade 64.

Når man er en stor virksomhed, betyder det måske ikke så meget at hjælpe med et logo, lidt trykning eller en facade. For en lille organisation som Dansk Folkehjælp Aarhus er det af stor betydning, hvis vi kan få hjælp til at løse disse opgaver, for generelt er det noget, som det er rigtigt svært at skaffe middel til. Derfor vil vi gerne sige Damgaard-Jensen A/S tak for den hjælp, som vi har fået af dem gennem årerne.

Formand for Dansk Folkehjælp Aarhus Carl-August Paulsen overrækker prisen Årets Folkehjælper til Damgaard-Jensen A/S. Det bliver Direktør Morten Gamborg, som modtager prisen.

Prisen er i Aarhus tidligere tildelt HK Østjylland, Frivilligecenter Aarhus og Joachim Parbo.

Carls Tale (formand Dansk Folkehjælp Aarhus)

Kære Aarhus

I dag skal vi udnævne Årets Folkehjælper for 4 år i træk her til Frivillig Fredag.

Prisen Årets Folkehjælper består af et billede af Søren Parmo og et diplom samt æren.

Prisen er tidligere tildelt HK Østjylland, Frivilligecenter Aarhus og Joachim Parbo.

12003923_1648985285318609_2904164558142482125_nI år vil Dansk Folkehjælp tildelen Prisen Årets Folkehjælper til en virksomhed, der gennem de senere år har hjulpet os med en del opgaver som trykning af diverse tryksag, lidt designopgaver og ikke mindst har lavet facaden på vores genbrugsbutik i Vestergade 64, hvor overskuddet kommer til at går til udsatte i Aarhus, det kan være til hjælp til vores ferielejr, aktiviteter for udsatte familier eller julehjælp.

Det at støttet sociale og humanitære foreninger behøves ikke at være en udgift på flere 100 tusinde kroner på en virksomheds CSR konto, især for os lokale foreninger kan en 500 kr. seddel til en indsamling eller til støtte af det daglige arbejde, lån af et lokale, eller en praktisk hjælpende hånd være af meget stor betydning. Det er jeg sikker på alle de 50 foreninger, som er her på Store Torv i dag, kan skrive under på.

Det at få eksponeret en organisation starter næsten altid í det små, på lokalt plan, så bliver man måske kendt regionalt, og måske nationalt, og pludselig kan man efter mange års hårdt arbejde være en del af en stor national indsamling sammen med DR og TV2 og 11 andre organisationer, som den i søndags. Hvilket betyder at Dansk Folkehjælp kan hjælpe nogle flygtninge i Libanon, som virkeligt har behov for det.

Efter sidste års julehjælp kunne jeg læse i Aarhus Stiftstidende, at en ledder af en af de andre organisationer, som deler julehjælp ud mente, at vi har et stort markedsføringsbudget til vores julehjælpsindsamling. Dansk Folkehjælp har ikke et stort budget til markedsføring, men vi har venner som hjælper os med at få budskabet ud og dem er Årets Folkehjælper en del af.

Dansk Folkehjælp vil gerne takke Årets Folkehjælper, som gennem en årrække har hjulpet os med at løse små grafiske opgaver, som det har betydet meget for os at få en håndsrækning til.

Det er en ære for Dansk Folkehjælp Aarhus at kunne udnævne Damgaard-Jensen A/S repræsenteret i dag ved direktør Morten Gamborg som Årets Folkehjælper.

 

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Tagget , , | Comments Off on Årets Folkehjælper 2015

Modtagelsescenter i Rødbyhavn lukkes ned

Dansk Folkehjælp er netop kontaktet af Beredskabet på Lolland og Falster. De orienterede kort, at man har meddelt Udlændingestyrelsen, at de lukker deres operation ned, og overgiver ansvaret for modtagelse af flygtninge til Udlændingestyrelsen. De har samtidig meddelt Dansk Folkehjælp og Røde Kors, at vi ikke længere er i beredskab.

Politiet har meddelt, at modtagelsescenteret i Rødbyhavn lukkes ned, hvorfor vi nu pakker sammen og afventer situationen.

Vi beder alle frivillige holde sig klar såfremt myndighederne igen anmoder om vores assistance til indkvartering af flygtninge. Beredskabet har over for Udlændingestyrelsen påpeget, at Dansk Folkehjælp stiller sig til rådighed, hvis der igen skal etableres midlertidige modtagelsescentre for flygtninge eller andre relevante opgaver.

Tusind tak til de mange frivillige, som de sidste dage har hjulpet med ovenstående opgaver, og dem som har stillet sig til rådighed som frivillige.

Vi forsætter naturligvis vores arbejde i Serbien, hvor Emergency Response Team er vel ankommet og allerede i gang med deres arbejde.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Modtagelsescenter i Rødbyhavn lukkes ned

Nyt fra afdelingen

Her er lidt ny fra vores organisation.

Flygtninge

Flygtninge kommer i stor talt til Europa, derfor sender vi et ERT hold til Serbien for at yde assistance dernede.

Flygtningene er også kommet til Danmark. Dansk Folkehjælp spiller en aktiv rolle i modtagelsen af de menneske.

Så er du en af de mange danskere, der gerne vil hjælpe flygtningene ved Danmarks grænser?

Så meld dig som frivillig hos Dansk Folkehjælp. Vi står for modtagelse, indkvartering og forplejning af de mange flygtninge, der kommer til Danmark i disse døgn og har brug for varme hænder og lidt af din tid.

Din indsats koordineres fra Dansk Folkehjælps hovedkontor i Nykøbing Falster og foregår primært i Rødbyhavn, men der kan blive brug for din indsats flere steder i Danmark.

Har du mulighed for at bakke op denne særlige indsats, så kontakt Rasmus D. Knudsen på Hovedkontoret på telefon 61 20 16 49 og oplys følgende:

Hvornår I kan stå til rådighed for ovenstående?
I hvor lang tid og i hvilke tidsrum I er til rådighed?
Hvordan vi hurtigst muligt kan kontakte jer i forbindelse med varsling til ovenstående opgave.

I kan læse mere på vores hjemmeside  https://www.folkehjaelp.dk. Følg også Ekstra Bladet som bakker os op http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/graense-kaos-saadan-kan-du-hjaelpe/5723719.

 

Frivillig Fredag

Vi har fundet Årets Folkehjælper. Prisen vil blive overrakt på Frivillig Fredag d. 25. September på Store Torv i Aarhus lidt over kl. 15.00. Når vores borgmester har åbent dagen.

Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt ikke mindre end 45 organisationer inden for det socialeområde. Du kan løbende følge Frivillig Fredag på Facebook. Vi håber på at se Jer.

 

Vagter

Vi har et par samaritervagter på vej. Den 20. September afholder Aarhus Hjælper deres legendariske Hinbærsnitteløb, som i år er til fordel for konfirmationshjælpen. Du han følge Aarhus Hjælper på Facebook.

Lørdag d. 3 oktober har vi motorcros på Grimhøj.

Der kommer nærmere ud om disse 2 vagter inden længe, men har du lyst til at deltage, så sæt et kryds i kalenderen.

Foruden disse 2 vagter, vil der blive afholdt et skoleløb til fordel for vores Where Rainbows Meet.

Udgivet i Beretninger | Comments Off on Nyt fra afdelingen

Dansk Folkehjælp hjælper flygtninge

Myndighederne har anmodet Dansk Folkehjælp om at modtage, behandle og indkvartere op mod 500 flygtninge på Havneskolen i Rødbyhavn på Lolland. Samtidig sender Dansk Folkehjælp i dag katastrofeenheden EMERGENCY RESPONSE TEAM til Serbien, for at tilbyde modtagelse, behandling og indkvartering af de mange flygtninge som lige nu opholder sig i Serbien.

Europa står i disse dage over for den største flygtningestrøm siden anden verdenskrig. I og omkring Europa er en række lande udfordret på at modtage et stort antal flygtninge som er på vej op igennem Europa, også Danmark.

Derfor har Dansk Folkehjælp iværksat 2 indsatser, som skal støtte op om de mange flygtninge, som vi lige nu modtager i såvel Danmark, som dem der allerede er og ankommer Serbien.

Flygtningene i Danmark
For første gang i mange år har myndighederne anmodet Dansk Folkehjælp om hjælp til de mange flygtninge der lige nu ankommer til Danmark.

Myndigheder samt Lolland og Guldborgsund Kommune har anmodet om, at Dansk Folkehjælp og Røde Kors forestår modtagelse af flygtninge i Rødbyhavn. Konkret er der indgået aftale om, at Dansk Folkehjælp assisterer med modtagelse, behandling og indkvartering af op mod 500 flygtninge på Havneskolen i Rødbyhavn. Dansk Folkehjælp stiller efter aftale op mod 50 frivillige til rådighed for indsatsen, som efter aftale kan varsles med minimum 12 timer.

Dansk Folkehjælp bidrager aktivt til denne nødhjælpsindsats ved:

at organisationens Emergency Response Team stilles til rådighed med 12 timers varsel for modtagelse og førstehjælpsbehandling af flygtninge ved ankomst til modtagercentre i Rødbyhavn
at Dansk Folkehjælps afdelinger, medlemmer og frivillige stilles til rådighed med 12 timers varsel for modtagelse, indkvartering og forplejning af op mod 500 flygtninge på Havneskolen i Rødbyhavn
at nødhjælpsmateriel som Dansk Folkehjælp råder over stilles i nødvendigt omfang til rådighed for indsatsen
at tilbyde indkvartering af op til 25 frivillige på Dansk Folkehjælps hovedkontor i Nykøbing F.
Flygtninge i Serbien
Endvidere forventer Dansk Folkehjælp, at et stort antal flygtninge vil være strandet i Serbien i lang tid, hvorfor organisationen i dag sender første hold fra Emergency Response Team til Serbien, for at tilbyde førstehjælpsbehandling til de mange flygtninge. Det første hold fra katastrofeenheden flyver fra Kastrup Lufthavn i aften kl. 19:30.

Serbien har alene indtil nu modtaget ca. 90.000 nye flygtninge siden årsskiftet, hvoraf størstedelen kommer fra det krigshærgede Syrien. I disse dage ankommer hver dag flere tusinde nye flygtninge til Serbien, og kun få af disse forventes at kunne fortsætte deres rejse til et af EU’s medlemslande.

Situationen i Serbien gør, at flygtninge er tvunget til at tage ophold i offentlige parker, busser og togstationer, hvor de bl.a. modtager mad og vand fra humanitære organisationer og civilbefolkningen. Betingelserne for flygtningene er barske, og efter mange måneders flugt har mange børn og voksne brug for behandling og psykosocial støtte, som de ikke kan få behandlet før de er registreret og anbragt i opsamlings- eller flygtningecentre. Som følge af de barske måneder på flugt med stress og overnatning under åben himmel, er flygtningenes immunforsvar svækket og derved i høj grad modtagelige for sygdomme, ligesom en del har fået skader under rejsen. Endelig vil vejret inden for de kommende uger forandres, og det bliver gradvis koldere i Serbien.

Sådan hjælper du
Normalt prioriterer Dansk Folkehjælp sin hjælp til verdens fattigste, men flygtningekatastrofen i og omkring Europa har nu nået et omfang som gør, at vi må reagere på de menneskelige lidelser som flygtningene kommer til Europa med.

Hjælp os at hjælpe flygtningene.
SMS FLYGTNING til 1999 så støtter du med 150,- kr. eller STØT ONLINE

FAKTA OM EMERGENCY RESPONSE TEAM:

I 2014 etablerede Dansk Folkehjælp en katastrofeenhed (Emergency Response Team), som med kort varsel indsættes i kortere perioder i forbindelse med store internationale naturkatastrofer f.eks. oversvømmelser, jordskælv samt til at støtte større danske arrangementer f.eks. koncerter, sportsstævner mv.
Formålet med enheden er at yde fysisk og psykisk førstehjælp til tilskadekomne.
Kurset er målrettet udsendelse af samaritter ved store naturkatastrofer i udlandet, hvor de vil være klar til afrejse indenfor 72 timer.
Alle medlemmer af enheden skal gennemgå et kursusforløb, der sikrer, at der ydes professional støtte til tilskadekomne internationalt og i Danmark.
Kursusforløbet er på fire moduler, der bl.a. omhandler et 13 timers førstehjælpskursus, en 44 timers standard samaritter uddannelse, et modul om nødbehandling i katastrofesituationer samt et modul om praktisk forberedelse til kortere udsendelse.
Medlemmer af katastrofeenheden er frivillige i forbindelse med udsendelse, men modtager dog det der svarer til højeste dagpengesats i forbindelse med udstationering.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Dansk Folkehjælp hjælper flygtninge

Emergency Response Team udsendes

Flygtningepresset mod Europa vokser dramatisk dag for dag. 

Derfor har Dansk Folkehjælp med øjeblikkelig virkning besluttet, at udsende organisationens katastrofeenhed EMERGENCY RESPONSE TEAM til Serbien. Katastrofeenheden tilbyder førstehjælpsbehandling til de flygtninge, som ankommer til Serbien, ligesom Dansk Folkehjælp vil deltage i arbejdet med fordeling af nødhjælp og støtte til midlertidig indkvartering.

Katastrofeenheden udsendes over de kommende uger i grupper, og vil flygtninge_stot_generelt_300x400-px_graatonervære udsendt i op til 2 uger inden de afløses af ny gruppe fra katastrofeenheden. Foruden at yde førstehjælp til tilskadekomne flygtninge, så vil Dansk Folkehjælp ligeledes afsøge mulighederne for at støtte andre relevante initiativer.

Dansk Folkehjælp forventer, at et stort antal flygtninge vil være strandet i Serbien i lang tid.

Fra januar og frem til nu, har Serbien alene modtaget ca. 90.000 nye flygtninge, hvoraf størstedelen kommer fra det krigshærgede Syrien. Netop i disse dage ankommer hver eneste dag 3.000 nye flygtninge til Serbien, og kun få af disse forventes at kunne fortsætte deres rejse til et af EU’s medlemslande.

Situationen i Serbien gør, at flygtninge er tvunget til at tage ophold i offentlige parker, busser og togstationer, hvor de bl.a. modtager mad og vand fra humanitære organisationer og civilbefolkningen. Betingelserne for flygtningene er barske, og efter mange måneders flugt har mange børn og voksne brug for behandling og psykosocial støtte, som de ikke kan få behandlet før de er registreret og anbragt i opsamlings- eller flygtningecentre. Som følge af de barske måneder på flugt med stress og overnatning under åben himmel, er flygtningenes immunforsvar svækket og derved i høj grad modtagelige for sygdomme, ligesom en del har fået skader under rejsen. Endelig vil vejret inden for de kommende uger forandres, og det bliver gradvis koldere i Serbien.

Dansk Folkehjælps Nødhjælpskoordinator Aleksandar Radosavcev befinder sig allerede i Serbien, hvor han er i fuld gang med at indhente relevant information og forberede indsatsen og katastrofeenhedens ankomst. Dansk Folkehjælp udsender de første Emergency Response Team medlemmer onsdag den 9. september 2015.

Støt flygtningene i Serbien
Normalt prioriterer Dansk Folkehjælp sin hjælp til verdens fattigste, men flygtningekatastrofen i og omkring Europa har nu nået et omfang som gør, at vi må reagere på de menneskelige lidelser som flygtningene kommer til Europa med.

Hjælp os at hjælpe flygtningene i Serbien.
SMS FLYGTNING til 1999 så støtter du med 150,- kr.

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Emergency Response Team udsendes

Nyt fra afdelingen

På onsdag er der åbent hus i lokale 8 i Frivilligcenter Aarhus kl. 19.00. Der er pt. Ikke programsat noget, så vi tager en hyggeaften. Skulle salen være fri går vi derned.

Er du interesseret i vores samarbejde med Where Rainbows Meet i Cape Town holdes der møde i gruppen på tirsdag i lokale 10 ligeledes i Frivilligcenter Aarhus.

Onsdag d. 16 september er der medarbejdermøde for de frivillige i butikken 17.30 til 19.00. Det finder sted i salen.

Derudover har vi nu åbnet for tilmelding til den første aftenundervisning på denne side af sommeren. Undervisningen er d. 16. september kl. 19.00-21.00 i salen ved Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80, 8000 Aarhus C.
Tilmelding og afbud er på: http://doodle.com/mfbmuxx5t3p5hpfs

Førstehjælpundervisning d. 12. september bliver aflyst.

Så har vi fået ny kasserer, det blev Rasmus K. Graversen. Anne Gottfredsen er valgt som nyt bestyrelsesmedlem. Jeg vil godt ønske Jer tillykke med valget. Undertegnet kunne desværre ikke selv deltage i den ekstraordinær generalforsamling, da jeg blev opereret i knæet samme dag.

Vi har lige været til vagt i Vejle til Stafet for Livet i 24 timer, hvilket vi fik meget ros for. Ligeledes har vi været til vagt til motorcros på Mors. Det er vagter som ligger uden for vores område, men de er blevet overladt til os på grund af, at man ikke har kunne løfte dem lokalt. Det ser også ud til, at der er nogle nye samaritter på vej ind i afdeling, så det ser vi frem til, da vi perioder godt kan have lidt udfordringer med at besætte vagterne.

Den sidste fredag i september er jo Frivillig Fredag, hvor vi også er til stede. Kig derfor ned på Store Torv fra 15.00 til 18.00. Vil du være med på standen, så kontakt mig.

Vi ser frem til et spænde efterår med Jer

//Carl

Udgivet i Nyt fra afdelingen | Comments Off on Nyt fra afdelingen